Home LiveFoto's JAZZ IN’T PARK Gent (03/09/2021)

JAZZ IN’T PARK Gent (03/09/2021)

by Björn Comhaire

Voor de achtentwintigste keer vindt het Gentse, vierdaagse festival Jazz in’t Park plaats. Niet in het Zuidpark en ook niet in de tuin van Sint-Pietersabdij maar in het mooie Frans Tochpark in Gentbrugge. Vier dagen vol Belgische jazz met op dag twee Bangler Ching, Glass Museum en Echoes of Zoo.

Het Frans Tochpark in Gentbrugge © Björn Comhaire

Brussels opener Bandler Ching bestaat uit Ambroos De Schepper (sax), Alan Van Rompuy (toetsen), Federico Pecoraro op bas en Olivier Penu aan de drums. Ze brengen een boeiende mix van met hiphop en electro saus overgoten jazz en zijn niet bang van een streepje avontuur en occasioneel liederlijk vertier.

Bandler Ching © Björn Comhaire

De heren kwamen hun eerste ep Sub Surface (Sdban Records) voorstellen en hadden er duidelijk zin in. Ze slaagden er moeiteloos in om het uitverkochte park mee te nemen in hun verhaal. Een erg aangename eerste kennismaking met een band waar we nog van gaan horen.

© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

Tijd voor iets helemaal anders met Antoine Flipo en Martin Grégoire, samen Glass Museum. Elektronica en drum, meer is het niet en toch slagen ze erin om met die beperkte middelen een zaal vullend geluid te produceren.