Home LiveFoto's half•alive Brussel, AB (09/11/2019)

half•alive Brussel, AB (09/11/2019)

by Bjorge Meulemeester

De Californische indierockgroentjes half•alive kwamen op 9 november naar de AB Club om hun debuutalbum voor het eerst live voor te stellen. Na heel wat plagen en teasen met een ep en een verzamelalbum (met overigens nog steeds dezelfde nummers van die ep erop) kwam het er eindelijk van. Now, Not Yet werd voorgesteld met een hoop excentriek gedans en een mastodont van een lampenmuur. Het resultaat was een show waar veel moeite en choreografie aan te pas kwam en die viel reuze in de smaak.

Het voorprogramma werd gebracht door een viertal uit Londen dat zichzelf APRE noemt. Om te voorkomen dat de toeschouwers die naam zouden vergeten, hadden ze op een A4 hun bandnaam geschreven. Dat bkaadje hielden ze dan geregeld eens in de lucht. Kwestie van het geheugen wat op te frissen.

Ze waren de ideale band om half•alive in te leiden. APRE speelde makkelijk verteerbare indierock nummers met een welomlijnde sound. De frontman was altijd wel klaar voor een mopje en tegelijk uitermate energiek tijdens de nummers. De band maakte in ieder geval een erg zelfzekere indruk.

half•alive begon aan de set met de albumopener. Hoewel ok ok? nogal bizar klinkt en wat afwijkt van de rest van de plaat, hield het nummer gelukkig wel meer steek op een podium. De belichting sloot naadloos aan bij het nummer. Scherpe en onverwachtse synthgeluiden werden vergezeld met al even scherpe en onverwachte lichtkegels. Die lichtmuur was overigens een sleutelelement in het concert. Niet alleen droeg die zowat de volledige esthetiek van de set, ze werkte soms ook interactief mee met de dansers, die lichtbollen naar elkaar pingpongden en lichten van kleur deden veranderden door erop te tikken.

Genadeloos voor de pupillen

half•alive heeft een unieke dansstijl ontwikkeld die we ook al zagen in hun videoclips. Ze maken bizarre hand- en armgebaren, en maken geometrische figuren door meerdere lichamen en armen in elkaar te verstrengelen. De dansers smeten elkaar atletisch in het rond en betrokken ook de zanger in hun poses en figuurtjes.

Niet alleen de hitjes zoals Still Feel. en Pure Gold maar ook maar oudere nummers als The Fall werden luidkeels meegebruld door de aanwezigen. Schakelnummers op het album werden op dezelfde manier ingevoegd tijdens de liveshow en gaven wat ademruimte tussen de hoogtepunten. Hier en daar bracht frontman Josh leuke variaties op de studioversies van de nummers. Spijtig dat de stem soms net iets te overheersend in de mix zat.

Al bij al was dit eerste concert echter glansrijk geslaagd en we hebben er het volle vertrouwen in dat het van hieruit enkel nog maar beter kan worden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More