Home LiveFoto's DOPE LEMON Brussel, AB 13/09/19

DOPE LEMON Brussel, AB 13/09/19

by Bjorge Meulemeester

Angus Stone, sinds 2016 bekend (en bekender) onder de naam Dope Lemon, kwam afgelopen vrijdag naar Ancienne Belgique om zijn muzikale vaardigheden nog eens in het echt tentoon te stellen. Het concert was gevuld met niet alleen uitstekende muziek, maar ook een hoop spontane gebeurtenissen zoals een dans of een joint delen met het publiek. De spits afbijten werd overgelaten aan Philemon. Een nogal zweverige rockband uit eigen streken met melodieuze gitaarsolo’s en een stem en sound die regelmatig wel iets weg heeft van Kakkmadafakka. De frontman liet ons ook weten dat zijn laatste single een videoclip had met een walvis erin en vroeg dan ook vriendelijk aan het publiek om hun ogen dicht te doen en even een walvis in te beelden. De trage baslijn van het komende nummer was dan ook niet misplaatst bij dat mentale beeld.

Philemon

Het viertal dat de band van Dope Lemon tot een geheel brengt kwam onder enthousiast applaus het podium op in matchende outfits die leken alsof ze hier waren om een safari te begeleiden. De enige breuk in homogeniteit was de variatie in hun hoofddeksels en de manier waarop ze hun broek in of uit hun laarzen lieten. Angus zelf was dan gekleed in een zwart en geborduurde cowboy outfit met zijn ondertussen iconische cowboyhoed als kers op de taart.

Angus met hoed

Zonder al te veel geleuter begonnen ze meteen aan een nummer die toch nog maar eens de rock in hun stonerrock benadrukt. Een hevige bas en prominente drum lieten een kant zien dat op hun debuutalbum een stuk minder minder aan bod kwam. In leuteren had Angus ook precies geen zin, want ze lieten hun meezingend publiek drie nummers op een rij horen vooraleer die een “how you doin’ Brussels” te horen kregen. Na een hakkelige eerste ontmoeting werd de klik wel snel gemaakt en het publiek voelde zich al gauw vrijpostig genoeg om een joint op te steken in de zaal. Angus voelde zich dan ook vrij om te melden dat de band wel degelijk openstaat voor dergelijke ervaringen te delen. De muziek bleef steengoed, de gesprekjes tussendoor vlotter en het publiek comfortabeler; dit tot op het punt dat de dansbenen van een liefhebber zich tot op het podium begaven tijdens Fuck Things Up, tot groot jolijt van de muzikanten, maar tot minder plezier van de stewards. De dans was Angus echter nog niet ontnomen, want de zwoele woorden “come dance with me darling” lokte haar twee nummers later zo terug naar het podium.

Come dance with me darling

Een buiging van de groep werd ontvangen met daverend applaus en, uiteraard, een aangestoken joint die naar het podium gesmeten werd en met een grijns aanvaard werd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More