Home Live FAT WHITE FAMILY Brussel, AB (09/12/2019).

FAT WHITE FAMILY Brussel, AB (09/12/2019).

by Luminous Dash

De tournee van de Londonse postpunkers van Fat White Family bracht hen op 9 december naar de AB. Met hun derde album Serfs Up! maakte de groep een reuzensprong. De groep was onderweg de trappers wat kwijtgeraakt. Een drugstop of toch drastische inperking – Oor heeft het over “een verbod op heroïne in de studio” – leverde hen één van de beste gitaarplaten van 2019 op. Zo eentje waar groepen lovende reviews mee binnenrijven.

Vanavond dus in de Ballroom-setting van de AB. De groep opent met oudere nummers als Auto Neutron en I Am Mark E Smith. Pas na drie songs spelen ze een nieuw nummer. Fringe Runner zorgt voor ritmische deining in het publiek. White Lines van Grandmaster Flash is niet veraf.

De flessen wijn op het podium gaan vlot aan de lippen. Saul draagt een nummer op aan Prince Andrew. Hey ho en gaan! Met Heaven On Earth, Touch The Leather en Cream Of The Young grijpt de groep terug naar oudere nummers die enthousiast onthaald worden. Drones, en vooral ook Goodbye Goebbels gaat wat de mist in. Het is pas als Lias Kaci Saoudi opnieuw aansluit dat de sfeer terugkeert en het publiek driftig mee brult. Saul Adamczewski heeft spijt dat hij het nummer ooit schreef, mompelt hij weg. Begrijpelijk.

Met When I Leave , Bobby’s Boyfriend Is A Prostitute en Special Ape slaat het vuur terug in de pan. Lias Kaci duikt voor de zoveelste keer de zaal in, schreeuwt al crowdsurfend de nummers naar hun hoogtepunt. I Believe In Something Better en Feet uit hun laatste album passeren de revue en iedereen danst. Afsluiten doen ze met rafelige, rommelende maar bovenal fantastische nummers als Whitest Boy On The Beach en Is It Raining In Your Mouth.

Deze avond geen destructie maar wel 1000PK energieke chaos strak aan de leiband gehouden. Postpunk’s not dead.

Geert Van Lierde

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More