Home Belgisch EQUAL IDIOTS + HIGH HI Brussel, AB (21/10/2017)

EQUAL IDIOTS + HIGH HI Brussel, AB (21/10/2017)

by Didier Becu

Is er iets beter dan op een zaterdagavond naar de beste Belgische rockband (en waarschijnlijk ook meest gevraagde artiest van de festivalzomer) te gaan kijken in een uitverkochte AB-Club vroegen wij ons af? U hoort het al, onze verwachtingen voor de show van Equal Idiots waren hoog (héél hoog) gespannen maar kregen we dit zaterdag ook te zien..?

Opener van dienst was High Hi een band die met hun debuut album Hindrance al hoge ogen gooide. Dat Anne-Sophie Ooghe (zang/gitaar) en haar twee medekompanen Dieter Beerten (drums) en Koen Weverbergh (bas) er duidelijk zin in hadden was na amper twee seconden te merken aan de brede grijns op hun gezichten. Zelden zagen we een voorprogramma waar de energie er zo van afspatte! High Hi kan je gerust vergelijken met de Pixies maar dan wel met een ‘poppy’ achtergrond. In de AB club konden ze ons vooral overtuigen met nummers als No Idea en Baseball Fights. Benieuwd wat we nog allemaal te zien krijgen van deze drie jonge knapen!

Over naar de show waar we deze avond waren voor gekomen: Equal Idiots. Terwijl Rupert Holmes met The Pina Colada Song door de boxen speelt krijgt iedereen die het wilt het goedje toegestopt van een vriendelijke dame. Een gratis ¨Pina Colada”, de helft van de Kempen die in de Club staat en Equal Idiots die beginnen met Cover The Corpse we moeten u dan bijna niet meer vertellen dat het dak van de club er na amper twintig seconden er al bijna af ging. Met een glimlach van hier tot in Tokyo verwelkomde Thibault Christiaensen (gitaar/zang) daarna ons en herinnerde er ons aan (in het plat Kempisch) dat we ‘alles moesten blijven geven’. Iets wat geen probleem was als niet veel later al meteen Hippie Manvolgt, een hit die ook al de tweede plaats haalde in De Afrekening van Studio Brussel. Zelden hebben we een song zo hard horen meebrullen in de Club, en geloof ons dat zeggen we niet zomaar…

Dat Equal Idiots ook blijven groeien als band viel ook op aan nummer zoals Money Man Midas met een heerlijke Far West-intro en Styx een nummer dat blijft knallen tot je er bij neervalt. Als niet veel later dan ook nog eens hun grootste hit Salmon Pink volgt (het nummer waarmee ze de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel haalde) dan is de club pas echt te klein. Moshpits en crowdsurfers zagen we toen al heel de show lang, maar nu nog met dat tikkeltje extra venijnigheid. Het toont aan dat beide heren onder tussen wel weten hoe ze een club als de AB moeten aanpakken.

Met Butter (Up Down) volgde iets later ons lievelingsnummer van de set. Het begin van het nummer dat ons wat doet denken aan King Gizzard & The Lizard Wizard spat in het refrein uiteen met de gekende Equal Idiots sound waarbij een opvallende rol voor Pieter Bruurs was weggelegd (zelden een drummer zo strak zien spelen). Als tijdens het nummer plots Dieter en Anne-Sophie van High Hi opduiken ziet Thibault zijn kans om snel eens te crowdsurfen naar de bar om een pint te halen om zo terug naar het podium te crowdsurfen. Het publiek zag en genoot als een klein kind die net een lolly gekregen had van zijn moeder. Waarna de heren (na een grote dikke merci van beiden) verdwenen in de backstage.

Na een orkaan van geluiden van het publiek (die luider waren dan Irma) kwamen Thibault en Pieter snel nog eens terug voor de (nog steeds) beste cover van het moment Ca Plane pour moi van Plastic Bertrand om te eindigen met Put My Head In The Ground, kwestie van nog eens de boel plat te spelen.. u kan geloven dat onze nekspieren tegen dan al lang niet meer te bewegen vielen. En we simpelweg de beste Belgische rock’n roll show van het jaar gezien hadden. Equal Idiots het is een fenomeen met een grote toekomst (buitenland,iemand?).

P.S. De roadie van Equal Idiots kwam ons voor de show nog eens zeggen dat dit wel eens de beste show van het jaar kon worden, hij had godverdomme (sorry voor het woordgebruik) gelijk!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More