Home Live DYLAN CARLSON + JESUS IS MY SON Brussel, Botanique (26/03/2019)

DYLAN CARLSON + JESUS IS MY SON Brussel, Botanique (26/03/2019)

by JAKOB VANHEE

24 uur later. Ondergetekende is met zijn voeten terug op aarde, na de auditieve trip die Dylan Carlson heet.

Afbeeldingsresultaat voor dylan carlson
Foto: (c) Dylan Carlson

Twee mannen, twee gitaren. Zo kunnen we de avond in een verrassend bevolkte Rotonde samenvatten. Maar folk, it wasn’t.

De avond werd opgewarmd door Jesus Is My Son, nom de plume van Brusselaar Grégory Duby. In zijn bio omschrijft hij zichzelf als experimentele en noise gitarist. Vanavond niets van dat. Eerlijk en genietbaar gitaarspel. Geen ‘kijk eens wat ik kan’-gedoe maar mooie melodieën en composities. Nu eens frivool en speels (“C’est à l’honneur de Satie”), dan weer geïnspireerd door Oosterse muziek. Aangenaam om te kijken en horen maar we voelden er weinig bij.

Een wereld van verschil met hoofdbrok Dylan Carlson. Een man van weinig woorden maar van geluid. Met één gitaar en zes pedalen (ja, we hebben ze geteld!), nam hij ons mee voor een wilde en intense reis. Geen zang, geen loops, geen noise uitbarstingen. Na elke song barstte een kort maar enthousiast applaus los, waarop iedereen doodstil wachtte op een nieuwe aanval. Carlson stemde zijn gitaar, kondigde de titel aan en sloeg aan. Het publiek ging heel gewillig mee.

De songs klonken zwaar maar niet log; traag maar niet sloom; heavy maar niet metal. En telkens droomden we weg. Dorre woestijnen, death-row prisoners, wilde paarden en cirkelende gieren. Alles passeerde in ons hoofd en ook anderen zagen we dromend, trippend en introvert meegolven. Wat wil je met titels als Scorpions In Their Mouth of When The Horses Were Shorn Of Their Hooves? Met zijn (cult)band Earth, stond hij al garant voor intense drone-muziek. Chapeau om te zien (en te horen) dat hij solo ook zijn mannetje staat. Alsof hij de gitaarpartijen van Black Sabbath speelde, maar wel acht keer vertraagd. Of zoiets. Achteraf hoorden we iemand zeggen dat het ‘très intéressant’ was geweest. Gelijk had ie.

Jongens en meisjes, don’t do drugs, do Dylan Carlson.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More