Home Live DILLY DALLY + CHASTITY + KING FU Luik, La Zone, (02/02/2019)

DILLY DALLY + CHASTITY + KING FU Luik, La Zone, (02/02/2019)

by Wout Meganck

In 2018 hadden Dilly Dally al eens gezien in De Botanique en dat was ons heel goed bevallen Vorige keer hadden ze wel wat pech met het materiaal, tijd dus voor een herkansing. Die kregen ze in Luik. Vriend en vijand verklaarde ons zot om voor een haast onbekend bandje het land te doorkruisen op een koude winteravond. Maar we hebben er geen moment spijt van gehad.

De plaats van afspraak was La zone, dé rocktempel in Luik. Eigenlijk is dat een super gezellig keldertje niet ver van de Maas. Er was een handvol mensen opgedaagd (120 personen beweerde de organisator). Niet alleen Luikenaars maar behoorlijk wat Vlamingen en Nederlanders.

Op het programma naast Dilly Dally ook lokale helden King Fu en Chastity, een Canadese band. King Fu is een trio: een zanger/gitarist, een bassist en een drummer. Ze klinken als grungy punk: vuil en luid. De zanger heeft iets van een viking: hij heeft een lange rosse snor en indrukwekkende tattoos op zijn handen en hoofd. Terwijl heeft schreeuwt over Send Nudes en Doors, ramt hij stevige riffs uit zijn gitaar. Zijn stem doet bij momenten aan die van Kurt Kobain denken. Lokale punk koningin Aurelie Poppins (Cocaine piss) keek goedkeurend toe.

Volgende in rij was Chastity. Het duurde even voor ze helemaal klaar waren, de boomlange zanger zocht blijkbaar een papiertje om de playlist op te schrijven. Uiteindelijk kwam hij aanzetten met een blad in posterformaat, tot groot jolijt van de band. De zanger zat diep ingeduffeld met een jas, voetbalsjaal en muts. Even later bleek dat hij daaronder een trui met anarchie-symbolen op de mouwen aan had. Chastity maakt live een soort cross-over tussen hardcore punkrock en grunge. Het lijkt wat vreemd, maar het werkt wel. Het doet wat denken aan de beginjaren van Soundgarden. De zanger heeft net als Chris Cornell lange zwarte manen waarmee hij stevig headbangt. Hij heeft bovendien net als Cornell een klok van een stem waarmee hij afwisselend roept, krijst en zingt. Opwindende muziek speelt die band.

Leuke opwarmers, maar daar waren we niet voor gekomen. Dé band van de avond was natuurlijk Dilly Dally. Naast frontvrouw Katie, bestaat de band bestaat uit Liz op gitaar, Jimmy op bas en Benjamin op drum. De drummer hebben we van de hele avond niet gezien want hij zat achter een rookgordijn. Jimmy was als vrouw gekleed en Katie en Liz droegen een (synthetische) bontjas. De jasjes gingen echter al snel uit. Wat een stem heeft Katie! Om kippenvel van te kijgen. En jawel laat het ons toch nog eens zeggen ze heeft de stem van Courtney Love maar muzikaal leunen ze dichter aan bij Smashing Pumpkins. Vooral de tempo en volumewisselingen: ze gaan van fluisteren naar schreeuwen in no time.

Deze keer kwam Dilly Dally echt wel naar voren als de band van Katie. Ze gaat met alle aandacht lopen door haar outfit, humor en stem en wow, wat een stem! Het lijkt wel een oerschreeuw van een krolse tijgerin.

Ze speelden veel nummers uit Heaven. We hoorden DoomSober MotelSorry Ur Mad en Heaven. Daarnaast speelden ze deze keer meer van de eerste plaat (Sore), zoals het hartverscheurende Snakehead. Eindigen deden ze met Desire, de openingtrack van de eerste plaat.

Voor de band was het de tweede passage in Luik, in 2016 waren ze er ook al eens. Katie was het niet vergeten want voordat ze Desire inzetten zei ze nog “Bonsoir, we’ve been here before. That night was great, but this time it was even better. This is the last song but we’re going to hang out”, zei ze daarover.

Na het optreden nam de dj van dienst het over en speelde oerdegelijke krakers op van The cure, The Mission en Depeche Mode. De sfeer zat goed!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More