Home Belgisch DADAWAVES Antwerpen, Stadsmagazijn (28/06/2019)

DADAWAVES Antwerpen, Stadsmagazijn (28/06/2019)

by Bart Verlent

Terwijl de grote massa vandaag naar Rock Werchter trok, speelde in het Antwerpse ontmoetingscentrum Stadsmagazijn het meer dan fantastische DadaWaves, en dan nog wel op het middaguur.

De band uit Leuven bracht dit jaar een tweede meesterwerk uit, Intelligent Life, met daarop 11 pareltjes. Overal lovende recensies, maar vermoedelijk heeft Herman Schueremans deze niet gelezen en de plaat ook niet beluisterd, en dus dit jaar geen DadaWaves op de weide van Werchter.

Luminous Dash trok met veel zin naar Antwerpen om dit vijftal aan het werk te zien. Helaas was gitarist Tom Poppe er niet bij, de man zat thuis met een voedselvergiftiging… Maar toch zagen we (voor de gelegenheid) een vierkoppige band die hun nummers vol overgave bracht.

De knappe arrangementen blijven live ook overeind en de stemmen van Jasper Stockmans en Beatrijs De Klerck zorgen voor magische momenten. Ook de (nieuwe) viool van De Klerck geeft de songs een mooi melancholisch kantje.

We kregen twee sets waarvan de eerste iets steviger was dan de tweede. In de eerste hoorden we een wondermooie naar Gainsbourg ruikende Dans Votre Absurdité en een ingetogen versie van Back On Reality Ground (één van de nummers van The Nursery Rhyme, Jaspers soloproject dat op het debuut van DadaWaves terug te vinden is) en een stevige Wise Old Owl sloot de eerste set af met een psychedelische outro.

Het tweede luik begon met een solostukje van Stockmans met The Zombies-cover Beachwood Park en een intieme versie van Run Girl Run om zo over te gaan naar nog een oudje The Superfluous Man en daarna kregen we nog wat knappe songs uit Intelligent Life. En weer een stevige afsluiter, met de vrolijke titel We All Gonna Die, waar ze naar eigen zeggen een Beatles-tintje ingestoken hebben.

We waren al onder de indruk van de fijne songs van Stockmans en zijn gevolg, maar we moeten zeggen dat deze songs live zeker zo goed klinken, zelfs met vier. DadaWaves heeft enorm veel kwaliteiten en is een band die zeker en vast meer aandacht verdient. We kijken alvast uit naar het derde album.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More