Home Live CIGARETTES AFTER SEX Brussel, Koninklijk Circus 07/11/2019.

CIGARETTES AFTER SEX Brussel, Koninklijk Circus 07/11/2019.

by Luminous Dash

Het Brusselse Koninklijk Circus is een fenomenaal mooie zaal. Die imposante overspanning met oculus, het arenagevoel met de ronde tribunes. Een prima zaalkeuze voor Cigarettes After Sex.

Het voorprogramma Movie is een film van een kabbelende zee ondersteund door een poging tot minimalistische repetitieve pianomuziek. Een half uur kan lang duren.

Greg Gonzales, Jacob Tomsky en Randy Miller brachten eerder dit najaar Cry uit, een ietwat loom vervolg op hun sprankelende debuut. Na menig luisterbeurten stelden we ons de vraag hoe de androgyne Texaans band dit live zou overbrengen. Traag zo bleek.

Openingsnummer Opera House schept hoge verwachtingen. De belichting is sober in wit-zwart. Greg Gonzales lijkt in goede doen, het belooft een mooie avond te worden. Het tweede nummer duwt de verwachtingen echter direct neerwaarts. Crush is traag, loom,… op het randje van saai en vervelend. Met Kiss It Of Me hebben we even hoop op beterschap, maar het is van korte duur. Sweet Of Sunsetz beklijven amper. Falling In Love had evengoed “Falling asleep” kunnen zijn.

De verrassing van de avond blijkt hun cover van Keep on Lovin’ You van Reo Speedwagon te zijn. Was er plots vrij podium? Zo voelde het toch even. Onbegrijpelijk, onvatbaar, onvergeeflijk. Het publiek vindt het echter best fijn. Zo zie je maar weer.

K., Heavenly en Apocalyps redden de meubels. Ook de projecties en visuals – mooi gestilleerde zwart-wit filmbeelden –bekoren. Dreaming Of You is afsluiter van de bisnummers. Als dit een olympische poging verspringen was, was de aanloop wel veel te lang.

Geert Van Lierde

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More