Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS: LYNNE MAES (MAROONED).

TEN LUMINOUS QUESTIONS: LYNNE MAES (MAROONED).

by Didier Becu

Ze komen uit Diksmuide, ze gaan door het leven als Marooned en als je het ons vraagt, zitten ze muzikaal knal in het kruispunt van alternatieve 90’s rock en female goth metal. Anyway, make up your own mind. Hier zijn onze tien vragen aan frontvrouw Lynne Maes.

Lynn van Marooned/(c) : LYNNE MAES

Wat betekent muziek voor je en kan je je een leven inbeelden zonder muziek?
Music keeps me sane, man! (lacht) Serieus… Muziek is een uitlaatklep voor mij, een manier om te verwerken, om een boodschap over te brengen die woordenschat overstijgt. Een leven zonder muziek is ondenkbaar. Hierdoor leef ik sowieso ook al met een onmetelijke angst voor achteruitgang van mijn gehoor. Wear earplugs guys!

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
The Bends van Radiohead is de eerste cd die ik kocht. Dankzij die plaat besefte ik hoe muziek je kan meevoeren, wat voor impact muziek op je gevoel kan hebben.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Amenra. Wat die mannen live neerzetten, doet ongelofelijke dingen met je. Nog zelden zo’n connectie gevoeld met publiek en band. Op een zeer dichte tweede plaats alt-j en Balthazar op de Piasnights in Tour en Taxis. Totaal andere muziek, maar opnieuw die mannen (en vrouw (be)leven hun muziek gewoon. Dat vind ik fantastisch en ja, daar word ik een beetje wild van.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Als kind Whitney Houston, tja… Da’s dansmuziek, eh. In mijn tienerjaren evolueerde dat en groeide mijn liefde voor gitaren. Dan werd dat The Cure, Chris Rea, Hole, NOFX, Lagwagon, Skunk Anansie, … noem maar op.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Nevermind van Nirvana.

Die baby en dat dollarbiljet!

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
The list is very long and distinguished (lacht). Met stip op 1: The Funeral van Band of Horses.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Essay On Bentham van MIAVA meest ondergewaardeerde. Alle platen van U2 na Achtung Baby zijn het meest overgewaardeerd.

Wat was het mooiste muzikale moment in je leven?
De allereerste liveshow met mijn allereerste band. Wat je gemaakt hebt voor de eerste keer delen met een publiek , dat doet iets met een mens.

Lynn Maes van Marooned/(c) : LYNNE MAES

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Genieten van de adrenaline die door je lijf rusht!

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Op een show met dAsh in de gevangenis van Merksplas bij het spelen van het eerste nummer geen stemgeluid meer kunnen produceren. Ik speelde in die band, naast vocals, ook basgitaar. Dat maakte dat moment iets minder gênant, maar nog gênant genoeg om de rest van mijn leven te onthouden. Het eerste nummer werd bijgevolg een ‘instrumentaal’ nummer. Na dat eerste nummer en een paar slokken water, was mijn stem daar gelukkig terug. (lacht)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More