Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS: LAURENS VAN MOORLEGHEM (LUSTROUS)

TEN LUMINOUS QUESTIONS: LAURENS VAN MOORLEGHEM (LUSTROUS)

by Didier Becu

Het is een naam die al een tijdje op onze lippen hangt: Lustrous. Steek Joy Division, Big Black, Protomartyr en Bauhaus in een blender, overgiet het met een eigen bereid sausje en klaar is kees! Dit maar om te zeggen dat je deze Gentse-Lokerse band maar beter in het vizier houdt. Omdat we niet willen wachten tot het Sportpaleis ze inpalmt, maakten wij van de tijd gretig gebruik om onze tien legendarische vragen op zanger Laurens af te vuren!

Wat betekent muziek voor jou en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Ontspanning, passie en escapisme. Zonder muziek zou dit alles zich in andere activiteiten hebben uiteengezet.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Outside The Simian Flock van Millionaire. Mijn ouders waren fervente StuBru-luisteraars, waar de singles al eens de revue passeerden. Champagne liet me inzien dat een goed nummer ook mogelijk is zonder een standaard popstructuur te gebruiken.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Enorm moeilijk om hier één keuze uit te pikken. Een aantal acts die me te binnen schieten zijn Nine Inch Nails, Sonic Youth, Future Islands, Ceremony en The Jesus Lizard.

Future Islands

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Geen idee. We hadden weinig spiegels in huis vroeger.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Jane Doe van Converge. Tegenwoordig luister ik meer naar Petitioning The Empty Sky, en vind ik de hoes van You Fail Me esthetisch superieur. Desondanks kun je niet om de zware muzikale en grafische impact van Jane Doe heen.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Disintegration van The Cure. Ik ben ervan overtuigd dat dit het beste nummer ooit geschreven is.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
For Your Own Special Sweetheart van Jawbox lijkt me ondergewaardeerd. Het is moeilijk in te schatten hoe mensen denken over deze plaat, want ik hoor er gewoonweg nooit iemand over praten. Reden genoeg dus om deze hier te vermelden. Als je luistert naar wat voor muzikale hoogtepunten ze bereiken moeten ze heus niet onderdoen voor hun bekendere tijdgenoten. Metallica’s self-titled album is overgewaardeerd. Eigenlijk is dat het geval bij alles dat uitkwam na …And Justice for All.

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Het moment dat ik me voor het eerst comfortabel voelde op een podium. Pas vanaf dan kon ik echt genieten van live op te treden.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Vechten met mijn statief, wat zich gewoonlijk voortzet tijdens de set.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Heel mijn artiestenleven is één lang uitgerokken gênant moment. De hoogtepunten gebeurden ongetwijfeld tijdens Mindwar-sets waar ik al eens guestvocals uitvoer. Zo viel ik een keer van het podium. Een andere keer drukte ik de microfoonknop uit alvorens te beginnen zingen. De functionele waarde van aan- en uitknoppen op microfoons heb ik dan ook nooit gesnapt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More