Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS : KWINTEN COLPAERT (Down The Lees, OLAF)

TEN LUMINOUS QUESTIONS : KWINTEN COLPAERT (Down The Lees, OLAF)

by Didier Becu

Op 2 november is het zo ver. Derde verjaardag van Luminous Dash in de BarBroos in Gent en om dat in stijl te vieren hebben we 3 topacts voor jullie uitgekozen. Naast Aster en Peuk is er het felbesproken Down The Lees die onlangs via Bury The Sun in no time de huidige gloriemakers van de Belgische slowcorescene werden. Geen roem zonder eerst de tien luminous vragen te beantwoorden, deze keer aan de beurt: bassist Kwinten Colpaert.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is voor mij connectie. Met mezelf, medemuzikanten en de luisteraar. Experimenteren en creëren. Als ik speel heb ik ook een duidelijke rol en doel. Dat kan bevrijdend werken. Ook leren omgaan met eigen beperkingen en jezelf blijven uitdagen. En uiteraard: na een repetitie/optreden een frietje eten.

Down The Lees

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Ik heb vrij lang geteerd op de muzieksmaak van mijn ouders. Maar ben ooit zelf begonnen met Significant Other van Limp Bizkit. Wellicht ook één van de redenen waarom ik bas ben beginnen spelen. Ik vond dat toen echt geweldig.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Lastig… Maximum The Hormone was hilarisch en strak. The Dillinger Escape Plan was geschift. Amenra is intens, elke keer. Isis was oppermachtig. Het moeten ook niet altijd de grootste namen in de grootste zalen zijn. Heisa onlangs in Barbroos vond ik geweldig. Sexy drummer ook.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Ik imiteer nu vooral mijn kinderen.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Band Of Gypsys van Jimi Hendrix. Die hing aan de muur bij mijn ouders. Staat voor mij voor wat ik van hen heb meegekregen.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Illuminine: For What It’s Worth. Ook Like A Stone van Audioslave.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?Ondergewaardeerd is een moeilijke. Panopticon van Isis denk ik. Ongeacht hoeveel waardering dat album krijgt, het mag meer zijn. Kid A van Radiohead heeft mij nooit aangesproken. Dat en alles van Coldplay.

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Meer dan 10 jaar lang heb ik samen gespeeld met Claude Van Gele. De dag voor hij de strijd tegen kanker verloor hebben we in zijn living een laatste keer samen met hem gespeeld. Een mooi afscheid van een prachtige mens.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Stresskakske. Kan ook wel 10 minuten duren.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Bij een soundcheck van een eerste optreden met een nieuwe groep geen geluid meer hebben. Alles kabels uitgetrokken en nagekeken. Elke pedaaltje had voeding. Versterker gecheckt. Geen geluid. Tot iemand vraagt of het volume van mijn bas wel openstond…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More