Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS : IRRI.

TEN LUMINOUS QUESTIONS : IRRI.

by Didier Becu

Met Kopknik leverde de Waaslandse iRRi aka Seppe De Klerck een fantastische Nederlandstalige hiphopplaat af dat met de grote voorbeelden mag vergeleken worden. Tijd voor onze tien lumineuze vragen…

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is al meer dan de helft van mijn leven mijn allergrootste, onmisbare passie. Vanaf de dag dat ik begon als autodidact op een zelfgemaakt drumstel uit containerpark-materialen, is muziek nooit meer weg te denken geweest uit mijn leven.

(c) : IRRI

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Mijn allereerste cd kreeg ik op 8-jarige leeftijd van Sinterklaas: Enter The Wu-Tang (36 chambers) van Wu-Tang Clan. Een jongeman uit mijn wijk waarnaar ik opkeek zei mij dat ik dat moest horen, en zo heb ik die bestelling dan ook doorgespeeld aan de Goedheiligman (lacht). Onmiddellijk pompte ik dit album in de cd-speler van mijn vader. De hardcore openingszinnen “Bring the motherfucking ruckus” deden mijn moeder haar tenen dan ook snel krullen… Maar ik was instant verliefd op deze sound. Sindsdien is Wu-Tang Clan ook nooit meer weggegaan uit mijn leven.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
De hele Zwolle-kliek (Opgezwolle/Rico & Sticks, Typhoon…). Al tientallen shows van gezien… de tent wordt ALTIJD afgebroken!

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Method Man en de hele Wu-Tang clan. Maar ik luisterde ook al heel vroeg naar Vlaamse dingen: ABN, 2-zwaard, Nest, Sint-Andries MC’s… Die hebben dus ook allemaal de revue gepasserd voor mijn spiegel (lacht).

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Enter The Wu-Tang (36 Chambers), maar dat komt waarschijnlijk ook door de hele sfeer die -voor mij persoonlijk- rond die plaat hangt.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Wind Waait van Sticks & Typhoon, maar stiekem ook met een torenhoog clichématig Verdronken Vlinder van Boudewijn De Groot.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Meest ondergewaardeerd vind ik Psychotic Symphony van Panda Dub.Meest overgewaardeerd vind ik alles van Fleetwood Mac (lacht).

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Toen ik de opnames deed met Typhoon voor mijn overleden kameraad Andy Sierens (Vijvenveertig). Ook toen ik na Andy zijn overlijden met al mijn opnamemateriaal naar Zwolle mocht afreizen om bij Typhoon thuis, samen met mijn homeboy Hugo, 1 woord opnieuw op te nemen in de track die Andy en Typhoon samen hadden gemaakt op mijn instrumental. Typhoon heeft ons toen een hele dag ontvangen en rondgeleid in Zwolle, wat voor mij toch wel het Mekka is van de Nederlandstalige rap.

(c) : IRRI

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Niet al te speciale dingen. Ik probeer niet te luid te babbelen, omdat ik altijd schrik heb om mijn stem te verliezen tijdens het optreden.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Toen ik drumde bij Stijlvol (één van mijn eerste bands) kwam onze gitarist met zwart geschminkte tranen onder zijn ogen opdagen om aan de show te beginnen. Wij waren een live hiphop band en hadden dus weinig met deze gothic toestanden te maken. Als klap op de vuurpijl deed hij, op het einde van onze show, een poging om zijn gitaar kapot te slaan op het podium. Dit mislukte en heel de band stond er vol verwondering naar te kijken, samen met het publiek (lacht).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More