Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS: ELISE KINGET (ELLIS NORTH).

TEN LUMINOUS QUESTIONS: ELISE KINGET (ELLIS NORTH).

by Didier Becu

Na twee singles (Your Fire en Final Dance) durven we grote woorden te gebruiken. Zeggen bijvoorbeeld dat de indiepop van Ellis North het wel eens zou kunnen maken. Wij onderwierpen zangeres Elise Kinget aan onze tien klassieke vragen!

(c) : Ellis North

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Ik kan me niet voorstellen dat ik niet meer zou zingen. Wanneer ik alleen ben zing ik overal en altijd. Voor ik vertrek met de auto moet ik ook de perfecte afspeellijst klaar hebben staan, met volgorde en al haha… Dus neen, een leven zonder muziek lijkt me enorm triest.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
De eerste plaat die ik kocht kan ik me niet echt nog herinneren. Ik weet wel dat één van de eerste die ik kreeg eentje van Ben Howard was. Die kreeg ik voor mijn 18de verjaardag en zit standaard in mijn cd-speler in de auto!

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Ik zag al twee optredens van Aurora. Elke keer opnieuw laat ze een diepe indruk op me na. Ze zingt puur, vol passie en energie.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Ik denk vooral K3 (haha).

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Ik val misschien in herhaling maar voor mij is dat Infections Of A Different Kind van Aurora. Dat is één van de weinige platen die ik me perfect voor de geest kan halen omdat haar muziek zo vaak op repeat staat.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Like Everybody Else van Lennon Stella, ik ontdekte het nummer ooit in een afspeellijst en nu is het mijn go-to-blète-song.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Ondergewaardeerd: Dawn – RY X. Echt een heerlijk, dromerige plaat, precies zoals ik muziek graag hoor.
Een overgewaardeerde plaat kiezen vind ik heel moeilijk. Ik vind van mezelf dat ik te weinig van muziek ken om er zomaar iets uit te kiezen. Als ik dan echt iets moet kiezen dan ga ik voor No. 6 Collaborations Project van Ed Sheeran. Het is volgens mij zeker niet slecht, maar ik hield meer van zijn vroegere stijl.

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Hmm, ik twijfel tussen de intense opnamedagen in de studio voor mijn eerste ep of op het podium staan van Veurne La Fête. Toen mocht ik openen voor Hooverphonic op de Grote Markt van mijn hometown Veurne.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Een glas witte wijn drinken, mijn schoenen uit doen en dan ben ik er klaar voor!

(c) : Ellis North

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Ik vind alles dat misloopt op een podium toch vrij gênant. Iedereen staart me aan en wacht muisstil op het volgende nummer en ik stap op mijn kabel waardoor de jack uit mijn gitaar schiet en ongelofelijk veel lawaai maakt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More