Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS: BRAM KNOCKAERT (THE LIGHTHOUSE).

TEN LUMINOUS QUESTIONS: BRAM KNOCKAERT (THE LIGHTHOUSE).

by Didier Becu

Op hun debuut  Whatever Comes Our Way speelt The Lighthouse veel minder op veilig dan voorheen, en dat maakt de band er alleen maar volwassener op. Wij onderwierpen zanger Bram aan onze tien vragen!

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Zowel het bespelen, als het beluisteren van muziek krijgt bij mij de sterkste emoties in beweging. Het is echt mijn passie en een wereld zonder, zou er erg leeg uit zien.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
No Pads, No Helmets Just Balls van Simple Plan. Ik hoorde het nummer I’m Just A Kid voor het eerst in de film Cheaper By The Dozen toen ik 10 jaar was. Niet omdat ik me herkende in de lyrics, want ik begreep toen nog niet zoveel Engels plus, het zou maar erg zijn dat ik ongelukkig moest zijn om het feit dat ik een kind was. Het nummer bleef gewoonweg lang in mijn hoofd steken waardoor ik uiteindelijk mijn vader verplicht heb om met mij naar de cd-winkel te lopen.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Ik heb al heel wat optredens gezien en met de media van tegenwoordig kan je al snel een beeld krijgen van de live-performance van een artiest voor het optreden. Daardoor merk ik dat ik niet zo snel omvergeblazen wordt. De artiesten die dan wel het langst blijven hangen zijn artiesten die ik op voorhand niet kende. Zo moet ik toegeven dat Royal Blood op Rock Werchter 2017, bij mij de grootste indruk heeft nagelaten.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Veel heb ik niet staan imiteren voor de spiegel, maar mijn spiegel en mijn kinderlijke fantasie deden mij wel eens geloven dat ik de Moonwalk van Michael Jackson onder de knie had.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Phoenix van Wolfgang Amadeus Phoenix.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Holocene van Bon Iver.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde? 
De meest overgewaardeerde plaat ga ik niet beantwoorden. Er zijn daarnaast ook wel enorm veel goeie platen geweest die nooit de aandacht hebben gekregen dat ze verdienen. Ik denk dan aan platen als Landmark van Hippo Campus, of dichter bij de deur King Into Delight van Sleepers Reign. Zo zou ik nog even kunnen doorgaan. 

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Het winnen van De Nieuwe Lichting is voor mij nog steeds het allermooiste wat er gebeurd is. Het gaf toen zo een enorm gelukzalig gevoel en het heeft daarnaast gezorgd voor wat op muzikaal vlak de mooiste jaren van mijn leven zijn geworden.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Dat varieert, maar meestal sta ik te ijsberen en mijn stem op te warmen. Vlak voor we opgaan gaan we met The Lighthouse in een kringetje staan en praten we elkaar moed in begeleid met schouderklopjes. Die kameraadschap helpt om me extra te amuseren op het podium.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Er zijn er enkele, maar ooit ben ik eens compleet hees het podium op moeten gaan, waarna ik een uur heb moeten improviseren om mijn hoge noten te vermijden. Dat pakte uiteraard helemaal niet goed uit. Het schaamrood tooide mijn wangen tijdens en lange tijd na dat optreden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More