Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS : ANGIE CLOPTEROP (VVYNN).

TEN LUMINOUS QUESTIONS : ANGIE CLOPTEROP (VVYNN).

by Didier Becu

Het Aalsterse trio VVYNN is zo’n band waar we altijd in hebben geloofd. Eigenzinnig, maar toch makers van strakke indiepop met internationale allure en gekruid met een smaak die naar de 90’s lonkt. Op hun allernieuwste single Exhale hebben de drie zichzelf overtroffen, en dat is nog zacht uitgedrukt. Tijd voor de tien vragen aan frontvrouw Angie.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is leven. 

(c) : Vvynn

Wat is de eerste plaat die je kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Waarschijnlijk eentje van de Red Hot Chili Peppers. Ik ben pas heel laat zelf muziek beginnen kopen dankzij mijn pluspapa eigenlijk. Hij heeft een heel grote collectie en ik ben daarmee opgegroeid. Hij zette me vaak aan om een random cd’tje te kiezen uit de kast en daar eens naar te luisteren. Ik heb op dat vlak veel aan hem te danken, hij heeft mij geleerd wat goede muziek is.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Dat was nog niet zo lang geleden. David Byrne op Gent Jazz. Ongelooflijke show! Daar was ik echt van onder de indruk. Alle muzikanten hadden draagbare instrumenten, niemand stond een seconde stil.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Zeker en vast Gwen Stefani van No Doubt. 

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Alladin Sane van David Bowie.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Ik ween bijna nooit (tot grote ergernis van mijn lief, want zij weent te veel haha). Maar tegenwoordig kan ik mezelf niet meer bedwingen als ik Gewoon Ruben nog eens opzet. Ruben was een vriend van mij, hij was ongelooflijk getalenteerd, een woordkunstenaar. Echt, zijn woorden gaan door merg en been. Hij stapte vorig jaar uit het leven en dat heeft veel mensen heel diep geraakt.   

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Goh, eigenlijk zijn alle steengoede platen die het maar niet tot de grote radiostations maken, ondergewaardeerd, en dat zijn er best wel veel. 
Overgewaardeerd… zeer cliché antwoord maar: alles van Coldplay?

Wat is het mooiste muzikale moment in je leven?
Onze show in de mooie Rotonde zaal van de Botanique. Het was een droom om daar ooit te mogen spelen en ineens werden we gevraagd om het voorprogramma te doen van Ought. 

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Pipi. Van de stress moet ik heel veel pipi doen.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Oei, er zijn wel al een paar gênante momenten gepasseerd. Waar ik direct aan denk ik is net na een optreden in Nederland. Er stonden nog heel wat mensen voor het podium, te kijken hoe wij onze instrumenten aan het inpakken waren. Op een bepaald moment wil ik heel gezwind het podium op springen en struikel ik. Ik viel plat op de buik, midden in het podium, waar iedereen stond op te kijken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More