Home Interview Societas Legitimus alpha Mortalis.

Societas Legitimus alpha Mortalis.

by Didier Becu

Begin dit jaar verscheen Tara, de single van Societas Legitimus alpha Mortalis, kortweg S.L.A.M. voor wie dat te moeilijk vindt. Bevreemdend en romantisch dachten wij, en dus tijd voor een babbel.

Societas Legitimus alpha Mortalis als groepsnaam. Speciaal gebruikt zodat mensen er met hun tong over vallen of zit er meer achter?
Ja, we wilden het vooral niet gemakkelijk maken! Maar toch ook er een diepere laag insteken. Alpha mortalis. Het begin heeft het einde in zich.

In jullie rangen zitten er leden van Prediker. Jullie hebben al heel wat watertjes doorzwommen, maar blijkbaar willen jullie met Societas Legitimus alpha Mortalis een nieuwe start… 
Och ja, het is inderdaad een nieuwe start. Maar muzikaal ook een verbreding en verwerking van nieuwe andere invloeden vooral door de drie jonge bandleden.

Een beetje oude ratten dus. Vind jezelf dat het muzikale landschap en zijn industrie grondig is veranderd?
Natuurlijk verandert het muzikale landschap zoals ook de maatschappij verandert. Dat is een continue gegeven en gelukkig maar. Met nieuwe dingen en nieuwe creatieve generaties die ook op een andere manier naar muziek kijken. Tegelijk blijft de essentie. Muziek is trilling en emotie.

Zelf vind ik het een rotopmerking, maar vaak hoor je vertellen dat er in België te veel bands zijn…
Er kunnen nooit teveel bands zijn maar voor een te krappe markt aan goed uitgeruste clubs is dat wel een probleem. Vlaanderen lijkt een soms groot schlagerfestival en /of een verzameling van introverte popbandjes.

De band bestaat uit Nederlanders en Belgen. Ik veronderstel dat dit praktisch zowel voor- als nadelen schept, niet?
Het feit dat drie leden in Nederland wonen en 2 in Vlaanderen is geen enkel probleem in ons digitaal tijdperk. In Nederland wordt minstens twee keer per week geoefend met de partijen van de Belgische leden op de Macbook en minstens 1 maal per week een rep met alle bandleden in St Niklaas.En dan hebben we nog de optredens

Jullie treden vooral op in Nederland als Duitsland, vormt België een probleem dan?
Het is zoals bij alles een kwestie van markt en marktaanbod. Nederland en Duitsland geeft blijkbaar iets meer ruimte aan rockmuziek en rockbands die niet a priori het commerciële circuit willen induiken.

(c) : Societas Legitimus alpha Mortalis

Er is de eerste single : Tara. Blijkbaar koos Societas Legitimus alpha Mortalis er voor om eerst veel te spelen, en dan pas iets op te nemen?
Ja, dat klopt wel. The live experience maakt onze muziek rijker en voller. Het geeft een meerwaarde voor de groep eraan de manier hoe je met je eigen creativiteit omgaat. Het geeft een betere beheersing van de songs voor de opnames.

Waarover gaat Tara eigenlijk over?
Tara gaat over de ultieme vrouw. Binnen het tantrisme is Tara ondermeer de godin van verlangen en voleinding.

Muzikaal zit het tussen de glamrock en de gothrock, is dat het definitieve geluid van Societas Legitimus alpha Mortalis?
Ik denk niet dat we ooit een definitieve sound zullen bereiken. We willen immers net experimenteren en ruimte laten voor alle genres en emoties. Zolang we er ons goed bij voelen. Dat is de maatstaf van onze evolutie. Dat en passie.

(c) : Societas Legitimus alpha Mortalis

En is de nieuwe single de aanloop naar een ep of een lp?
We hebben momenteel meer dan voldoende materiaal om een lp met kwalitatief werk te vullen.Maar we gaan er voor kiezen nummer per nummer uit te brengen. Je mag een Tsunami aan S.L.a.M-singles verwachten

Muziek is kunst en dus de uiting van je persoonlijkheid. Hoe zit dat bij jullie?
Muziek is trillingen. Muziek is emotie en passie. Niks meer maar vooral niks minder.

Omdat we het willen weten, wat zijn de toekomstplannen?
We willen dit jaar gewoon veel nummers uitbrengen en veel optreden , hopelijk ook meer in Vlaanderen

De beste Belgische band aller tijden is wie en waarom?
Triggerfinger. Vaklui die rocken.

Joy Division of de Beatles?
Geen van beide. The Velvet Underground?

Seks, drugs of rock ‘n roll?
Seks, drugs en rock ‘n roll, horen ook ergens samen toch….

Wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Ziggy Stardust van Bowie

Met wie zou je het niet erg vinden om acht uur mee in een lift te zitten en wat zou je dan doen?
De Dalai lama, wat een gesprekspartner, en gooi er een meditatie bij
Have fun, give fun
You are not alone.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More