Home Belgisch SACHA JENNIS (DEAD HIGH WIRE)

SACHA JENNIS (DEAD HIGH WIRE)

by Didier Becu

We hebben ze allemaal gehad de mannen van Dead High Wire. Terwijl wij ons opmaken voor nieuw werk van deze Belgische postpunkers die we soms wel eens met The Fall vergelijken (goed dus!), tien vragen aan zanger/bassist Sacha Jennis.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Essentieel, normaal functioneren is moeilijk in deze wereld. Muziek biedt steevast een houvast in leuke en moeilijke tijden, ik beschouw het dan ook als een religie.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Vinyl? Moeilijk, ik heb pas een platenspeler gekocht toen ik alleen ging wonen en dan wat platen van mijn ouders meegepikt. The Stones Story van Rolling Stones? Misschien zat die wel bij de platen van mijn ouders. Of het was Status Quo -live, een psychobillyplaat van The Monsters of een rock’n’rollpunk plaat van the Peawees (lacht). De allereerste muziekdrager die ik kocht was trouwens op cassette, dat moet Use your Illusion I van Guns’n’Roses geweest zijn..

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
De afgelopen jaren heeft vooral Goat de meeste indruk op me nagelaten. De beste muzikale trip die er momenteel is live!

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Goat, maar die zijn eigenlijk al doorgebroken. Ik kijk dus verder vooral uit naar nieuw werk van Corners uit LA, daar ga je nog veel van horen, heerlijke crossover spelen die, when surf and postpunk meet!
En Idles uit Bristol uit de UK, dat gaat een sensatie worden op alle rockfestivals volgend jaar, een beetje het stoutere maar vriendelijke postpunkbroertje van The Hives. En van Belgische bands denk ik dat King Dick de doorbraak nabij is…

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Een is moeilijk, dan maar drie? Vooral The Velvet Underground & Nico (design by Andy Warhol, tevens ook een van de beste platen aller tijden), blijven ook eeuwig hangen: Dreams van Fleetwood Mac en Blood Visions van Jay Reatard.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
The Velvet Underground & Nico, ik vind het onwaarschijnlijk dat er nog steeds muziekliefhebbers zijn die regelmatig concerten doen en die plaat niet in hun platenkast hebben. Verder zonder meer Blood Visions van Jay Reatard en misschien wel de te verschijnen lp van Dead High Wire.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Strijden om de eerste plaats: de eerste van Milo en The End van The Black Eyed Peas. Toegegeven, die laatste heb ik niet volledig beluisterd, ik weet enkel dat I Gotta Feelingerop staat…

Welke plaat doet jou wenen?
De laatste van Leonard Cohen

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Nick Cave terwijl hij zijn kinderen in verschillende werelddelen maakt (lacht). Of wanneer hij zijn geniale productieproces los laat.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Een gitaar uit frustratie tegen de grond smijten omdat de kabel kapot is en vervolgens door een vriend daarop na het optreden aangesproken worden dat dat niet gepast was. Ook: ineens aan de arm hangen van een gezette Engelse blondine wiens hart ik brak omdat ze dacht dat we samen de wereld gingen ontdekken toen ze me voorstelde aan haar vrienden nadat ik vijf minuten eerder aan onze tourvan in Canterbury met haar sprak…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More