Home Belgisch ISLE OF THE SKY

ISLE OF THE SKY

by Didier Becu

Bezige bij Ilse Wanten is volop aan het uitzoeken welke richting haar geesteskind Isle Of The Sky uit moet. Het concept staat stevig in de schoenen, nu nog de harde noten van de muziekbusiness kraken. Wij vroegen Ilse hoe ze dat gaat oplossen en natuurlijk ook waar Isle Of The Sky om draait.

Dag Ilse, vertel ons eens waar Isle Of The Sky over gaat.
Isle of the Sky = a revolution-child.

Isle Of The Sky, maar je moet het uitspreken als I Love The Sky. Waarom niet eenvoudigweg I Love The Sky?
Veel mensen weten niet hoe ze ‘Isle’ dienen uit te spreken. Ze zeggen zoiets als ‘iesle’. Het is dus makkelijker voor hen om dat er even bij te zetten. Waarom het niet eenvoudigweg I love the Sky is, komt doordat dit slechts gedeeltelijk de lading dekt. Ik hou niet alleen heel erg van de hemel, maar heb ook herinneringen aan hoe ik als ziel uit de hemel ben komen ‘vallen’. (Zoals de meesten van de mensen trouwens.) En Isle is uiteraard bijna mijn naam Ilse.

De band bestaat al zo’n vijf jaar met een wisselende bezetting. Een zoektocht?
Zeker en vast. Ik hoop uiteindelijk toch te kunnen doorgroeien met een aantal van mijn soulmates.

Vandaag doe je het alleen maar met Chloe Joos. Een soulmate?
Zeker. Het is heel fijn dat Chloe zowel op synth als op gitaar mijn vibe aanvoelt.

Hoe los je dat live op, van vier naar twee?
Correctie: van vijf naar twee. Dat vragen wij ons dus ook af (lacht). Back to the basics, de eenvoud, de kern en dat is mijn zanglijn. Backtracks, loops en een drumcomputer helpen. En Chloe heeft natuurlijk ook haar eigenheid dus er zijn aanpassingen waardoor oudere songs in een iets nieuwer jasje komen te zitten. Maar het gaat ook om nieuw materiaal. Sommige van de oudere songs (die we speelden met z’n vier of vijf) laat ik voorlopig even liggen. Wellicht komen die op een later tijdstip terug opspelen.

Wat opvalt is de hoge kwaliteit van je songs en de intensiteit ervan. Toch bestaan er maar een handvol songs. Wat is de reden daarvan en komt daar verandering in?
Dankjewel! Dat is wat visioenen met een mens doen. Of althans dat doen ze met mij. Ze verlenen een hoge kwaliteit en schoonheid aan het leven. Hun intensiteit verandert alles. Kijk, ik ben niet full-time met muziek en schrijven bezig. Ik hoop dat ooit wel te kunnen doen. En de mensen waarmee ik werk zijn ook druk met nog veel andere dingen. Maar een handvol? Dat klopt niet helemaal. Live traden we reeds met een stuk of 8, 9 nummers op. De eerste nummers die ik uitbracht onder de naam ‘Isle’ zijn er ook nog en een hoop nieuwe nummers zitten inmiddels in de pijplijn. Het klopt dat er nog niet veel is uitgebracht maar daar komt hopelijk dit jaar nog verandering in.

Je muziek is gebaseerd op visioenen, herinneringen uit vorige levens. Leg dat maar eens uit!
Ik heb altijd al zeer levendige herinneringen gehad aan gebeurtenissen die zich afspelen in verschillende van mijn vorige levens. Die stellen de afkomst en de geschiedenis van de mens in een heel ander daglicht dan wat men ons vandaag wil doen geloven. Ik werd opgeleid om deze herinneringen voor de toekomstige generaties te bewaren en ik probeer ze door te geven via mijn werk en leven. Ik weet, dit klinkt nogal heftig, en wellicht buitengewoon, maar voor mij is het iets heel gewoon. Het is wie ik ben.

Ik neem aan dat, als je je daar op baseert, je rotsvast gelooft in reïncarnatie?
Ik spreek liever van een eeuwig leven. Reïncarnatie wordt maar al te vaak misbegrepen. De bedoeling is niet dat je telkens terugkeert maar dat je jezelf juist leert te bevrijden door middel van bewustzijnsverruiming. Eens je dat hebt gedaan, kan/mag je zelf beslissen of je wenst terug te keren. Wie de Grot van Plato kent, snapt wellicht beter wat ik hiermee bedoel.

Los van de muziek schrijf je ook boeken, zijn die op één of andere manier met Isle Of The Sky verbonden, of staan deze twee activiteiten los van elkaar?
Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles vertrekt uit dezelfde inzichten. Mijn songs zijn muzikale vertalingen van mijn boeken. Ook de videoclips zijn letterlijk verbeeldingen van hetzelfde.

Ik hoor zeer veel invloeden in je muziek. Wie zijn ze en naar wie kijk je op?
Ik word door zoveel en zovelen beïnvloed! Onmogelijk dat/die allemaal op te noemen.

In feite, mag je opkijken naar muzikale helden?
Tuurlijk. Zolang het gezond blijft. Muzikale helden zijn voor mij iets als voorlopers die een soort estafette-stokje trachten door te geven. Ik herken ook altijd iets van mezelf in mijn muzikale helden. Het voelt altijd een beetje als thuiskomen.

Is muziek escapisme of zet het je net met beide voeten op de grond?
Muziek is een absolute noodzaak en een zalige verplichting. Het is inherent aan de mens. Muziek, en dan zeker het proces van creatie, voelt sowieso als voeding voor de ziel en geeft ‘mijn’ aarde de magische ‘glow’ die het simpelweg verdient.

Om het over Isle Of The Sky te hebben, wat zijn de toekomstplannen?
Verdergaan op het ingeslagen pad. Zo veel mogelijk optreden. En daarna, hup, de studio in! Een nieuwe videoclip is ook in de maak. Voor de rest… Ik sluit niet uit dat we binnenkort toch weer met 3 of 4 gaan spelen.

Ik ben een goede fee en je mag me een droom vertellen die zal uitkomen, welke is dat dan?
De terugkeer van de Wijzen als wereldleiders.

Wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Ik heb er teveel, maar als ik er echt een moet opnoemen dan Push The Sky Away van Nick Cave omwille van de fantastische synchroniciteit die optrad toen ik die plaat voor het eerst thuis oplegde.

Met wie zou je het niet erg vinden om acht uur in een lift te zitten en wat zou je dan doen?
Mijn lief. Vanalles.

Het laatste woord is aan u…
Dringend gezocht: een uitgever voor mijn nieuwste boek Lieve Hemel.

Facebook

Website

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More