Home Interview TEN LUMINOUS QUESTIONS : INGE HENROTAY (CANDLE BAGS)

TEN LUMINOUS QUESTIONS : INGE HENROTAY (CANDLE BAGS)

by Didier Becu

Samen met Dirk vormt Inge Henrotay het hyperenergetische candle.bags. Indie op zijn best, en ook met de meest uiteenlopende invloeden. Zoals het hoort te zijn dus. Wij onderwierpen Inge aan onze tien vragen.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is vrijheid, het geeft ritme aan mijn leven. Het is mijn creatieve uitlaatklep en mijn eigen creatieve therapie. Als muziektherapeut geloof ik dan ook erg in de kracht van muziek. Het is iets universeels. Waar woorden te kort schieten spreekt muziek. Muziek betekent ademruimte, vertragen. In het hier en nu zijn. Muziek kunnen creëren in teamverband en dit mogen delen met mensen is voor mij het mooiste wat er is, dus nee ik kan me geen leven inbeelden zonder muziek.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
De eerste plaat van Anouk, Together Alone, omdat het uit was met mijn liefje en ik het liedje van Nobody’s Wife op repeat wou blijven luisteren en luidkeels meezingen.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Skunk Anansie, Trixie Whitley en Melanie De Biasio.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Met rode wangen biecht ik uit de biechtstoel… Britney Spears en Christina Aguilera, whoeppsie…

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Rage Against the Machine van Rage Against the Machine uit 1992.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Hope There’s Someone van Antony and the Johnsons in de live-uitvoering. Live hoor je een stilte waar hij het zelf moeilijk heeft om door te zingen, zo mooi!

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Lilies van Melanie De Biasio is formidabel, haar teerheid en kracht die ze tegelijkertijd kan brengen! Overgewaardeerd veel van de hedendaagse muziek. Alles gaat zo vluchtig snel tegenwoordig. In de muziek van vroeger proef je zoveel meer ziel. En dat is waar ik van hou!

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
‘Het mooiste moment’ zijn al die momenten dat we mensen hebben mogen raken, op welke manier dan ook. Wanneer je de verbinding voelt met je publiek… Heerlijk!

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Nog even naar de wc gaan, om te plassen voor alle duidelijkheid… En eens goed in en uitademen!

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Tijdens een optreden trok iemand zijn armprothese uit en begon ermee te zwaaien. Ik wist even niet goed wat te doen, maar ik heb mij vervolgens verder gesmeten omdat het publiek ZO enthousiast was!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More