Home Interview HET BESTE VAN 2019 : NAOMI BENTEIN (LAGÜNA).

HET BESTE VAN 2019 : NAOMI BENTEIN (LAGÜNA).

by Didier Becu

In onze eindejaarslijstjes zijn er veel muzikanten voor wie 2020 een zeer belangrijk jaar zal worden, onder hun de postpunkformatie Lagüna die na de tweede plaats op de Rock Rally twee jaar geleden, klaar zijn voor hun debuut. Hier is het jaaroverzicht van bassiste Naomi Bentein.

(c) : NAOMI BENTEIN

DE BESTE 10 RELEASES (CD/LP/TAPE/EP, 7”) VAN 2019
In 2019 hebben veel vrouwen prachtig werk uitgebracht. Dat wil ik dan ook met plezier in de verf zetten op mijn eindejaarslijst!
THE BEATLES – Abbey Road Super Deluxe Edition  
FKA TWIGS – Magdalene
DIIV – Deceiver
SOLANGE – When I Get Home
JAMES BLAKE  – Barefoot In The Park ft. Rosalía
BILLIE EILISH – When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
FONTAINES DC – Dogrel
BRITTANY HOWARD – Jaime
BIG THIEF – Not
TRIXIE WHITLEY – Lacuna

HET NUMMER VAN 2019 DAT JOU HET MEEST GEPAKT HEEFT
Het nummer dat me het meest gepakt heeft in 2019 is Sad Day van FKA Twigs. Dit nummer draait op een sublieme wijze rond fragiliteit die wordt vertaald naar FKA Twigs’ fluisterende stem, het spelen met klanktexturen (ijle strofes worden gebombardeerd door hevige beats in het refrein) en de tekst over verlangen. “I can imagine a world when my arms are embraced around you. I lie naked and pure. With intentions to clench you and take you. The city howls with a cry to seduce you. And claim you. So it’s time and it’s a sad day for sure.” Sad Day zit fantastisch in elkaar en ontroert me telkens weer.

DE BESTE INTERNATIONALE LIVE-ACT VAN 2019
Ongetwijfeld de show van TOOL op Rock Werchter 2019. Deze show was zo memorabel; werkelijk alles (klank, licht, muzikaal spel, visuals, …) zat goed. Hun live act is zo uniek dat ik eerst gechoqueerd was (op een positieve manier). Nadien slaagde Tool erin om me in een trance te brengen binnen hun eigen wereld.

DE BESTE NATIONALE LIVE-ACT VAN 2019
Met deze eindejaarslijst op te stellen besef ik dat ik in 2019 naar weinig Belgische artiesten ben gaan kijken. Maar één van de acts die me het meest is bijgebleven is wellicht die van THE GERMANS op de Lokerse Feesten. Pas tijdens het laatste nummer kwam de backbeat naar boven en barstte het beest los, een geniale zet als je mij het vraagt.

(c) : Trees Rommelaere

WELKE BELGISCHE ARTIEST OF BAND MOETEN WE IN 2020 IN HET OOG HOUDEN
Hou vooral jonge Belgische bands zoals MOONBOAT, VITO of RUMOURS in de gaten. Zij zijn, net zoals wij met Lagüna, hard aan het werken aan nieuw materiaal. Dan is het ook fijn als muziekliefhebbers naar dat nieuw werk luisteren.

Rumours

NAAR WELKE BAND KIJK JE HET MEEST UIT IN 2020
De komst van DIIV op 3 maart in Trix is iets om naar uit te kijken. De laatste keer dat ik hen live aan het werk heb gezien was in 2016 (wat toen fantastisch was). Hun recentste album Deceiver is één van de betere releases van 2019 maar ook hun eerdere werk is energiek en opzwepend. Dat maakt me dus benieuwd naar hun nieuwe live show.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More