Home Interview HET BESTE VAN 2019 : DONNY WOESTENBORGHS (SUCH BEAUTIFUL FLOWERS).

HET BESTE VAN 2019 : DONNY WOESTENBORGHS (SUCH BEAUTIFUL FLOWERS).

by Nel Mertens

Een darkwaveproject dat je dit jaar niet onopgemerkt kon laten in de Belgische scene, was Such Beautiful Flowers. Met zijn nieuwe soloproject ruilde Donny Woestenborghs, voorheen zanger van Midnights Souls, hardcorepunk in voor darkwave. En dat resulteerde dit jaar voor hem in een knappe debuut-ep! Een gevarieerd lijstje kregen we van Donny, bij zijn muzikale terugblik op het voorbije jaar.

(c) : DONNY WOESTENBORGHS

DE BESTE 10 RELEASES (CD/LP/TAPE/EP, 7”) VAN 2019
1 CEREMONY – In The Spirit World Now
2 CHROMATICS – Closer To Grey
3 CHELSEA WOLFE – Birth Of Violene
4 NIGHT SINS – Portrait In Silver
5 NEWMOON – Nothin Hurts Forever
6 THE NATIONAL – I Am Easy To Find
7 BODY OF LIGHT – Time To Kill
8 BOY HARSHER – Careful
9 LINGUA IGNOTA – Caligula
10 TRENT REZNOR & ATTICUS ROSS – Watchmen Soundtrack

HET NUMMER VAN 2019 DAT JOU HET MEEST GEPAKT HEEFT
NICK CAVE – Bright Horses
Ik heb Ghosteen niet in mijn top 10 geplaatst omdat Nick Cave steeds in zijn eigen categorie hoort. Hij valt niet te vergelijken met andere acts. Hij heeft een level bereikt waar de rest alleen maar van kan dromen. Nooit is hij niet cool geweest, nooit is zijn muziek niet betekenisvol geweest. Getekend door de tragiek van de dood van zijn zoon, bewandelt hij de eenzame straat verder die hij al was in geslagen met Push The Sky Away.

DE BESTE INTERNATIONALE LIVE-ACT VAN 2019
SMASHING PUMPKINS in de Lotto Arena (Antwerpen).
Jeugdsentiment in een bijna volledig originele line-up en een sound die niet te evenaren valt. De Pumpkins zijn in de 21ste eeuw minder overtuigend op plaat, maar live doen ze alles dat je van een topact verwacht. In een psychedelisch decor dat knipoogde naar Tim Burton, werd een setlist van 25 nummers gebracht, waarin een hoop classics afgewisseld werden met wat nieuw werk, obscure fan favorites en twee covers. Ik hou niet van grote zalen of arena’s, maar voor een keer stoorde dat niet.

DE BEST NATIONALE ACT VAN 2019
AMENRA, WHISPERING SONS, SLOW CRUSH, NEWMOON
Er zijn veel namen die deze titel verdienen om verschillende redenen. Amenra blijft na twintig jaar nog steeds nieuwe definities geven aan hun concept. Whispering Sons die op een jaar tijd groeien van nieuwkomer tot volwaardige act die een AB kan vullen. Slow Crush omdat ze door hard werken en nonstop toeren hun plaats in de shoegazescene geclaimd hebben. Newmoon omdat ze een dijk van een debuutplaat afleverden om dan dit jaar het lef te hebben om hun sound helemaal anders aan te pakken.

WELKE BELGISCHE ARTIEST(E) OF BAND MOETEN WE IN 2020 IN HET OOG HOUDEN?
SUCH BEAUTIFUL FLOWERS. Ik ben aan een aantal nieuwe tracks bezig die hopelijk tot een nieuwe release leiden en wil in 2020 zeker de focus leggen op live spelen.

(c) : SUCH BEAUTIFUL FLOWERS.

NAAR WELKE BAND KIJK JE HET MEEST UIT IN 2020
The Cure en The Jesus and Mary Chain. The Cure die nieuw materiaal uitbrengt na meer dan 10 jaar stilte. Volgens Robert Smith zullen er 3 platen het licht zien in de nabije toekomst. Hoe klinkt een band na een decennia afwezigheid in de platenbakken?nThe Jesus and Mary Chain spelen mijn favoriete plaat uit hun discografie live in 2020. De tickets zijn alvast besteld en nu is het gewoon wachten op die introriff van Darklands.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More