Home Interview HET BESTE VAN 2018: SANDRA REGENT (Recensent)

HET BESTE VAN 2018: SANDRA REGENT (Recensent)

by SANDRA REGENT

Er wordt gezegd dat kiezen altijd een beetje verliezen is. Lijstjes, voor sommige mensen vloeien ze zo uit hun pen, voor mij blijft het een moeilijk gegeven en ik doe het meestal niet. Ik maak hierbij graag een uitzondering, om de eenvoudige reden dat 2018 het jaar is waarop ik ben beginnen schrijven voor Luminous Dash (en hier geen moment spijt van heb).

Schrijven voor een muziekmagazine betekent een walhalla aan nieuwe muziek uit binnen- en buitenland én dan ook nog eens concerten vanop de eerste rij beleven. Daaruit kiezen is dus allesbehalve simpel en waarschijnlijk zal ik achteraf meer dan eens vloeken en beseffen dat ik die schitterende artiest, dat geweldige album of sublieme concert vergeten ben… Knopen dienen om doorgehakt te worden, dus here we go:

De beste releases

1. MARBLE SOUNDS – The Advice To Travel Light
2. GLEN HANSARD – Between Two Shores
3. ROBYN – Honey
4. POLTROCK – Mute/Moods/Machines
5. AURORA – Infections Of A Different Kind
6. AMEN DUNES – Freedom
7. AND THEN CAME FALL – And Then Came Fall
8. THE PAPER KITES – On The Train Ride Home/On The Corner Where You Live
9. FIRE DOWN BELOW – Hymn Of The Cosmic Man
10. CONDOR GRUPPE – Interplanetary Travels

De beste concerten

1. Patrick Watson @Het Depot
2. Nine Inch Nails @Rock Werchter
3. Aurora @Trix
4. Marble Sounds @Het Depot
5. Angus & Julia Stone @Rock Werchter
6. Wolf Alice @Rock Werchter
7. Sophia@Muziekodroom
8. Amen Dunes @Botanique
9. Calexico @OLT Rivierenhof
10. Jungle @The Flame/Music For Life

Ik ben altijd gek geweest van muziek, het is mijn passie, zuurstof en soms ook een beetje een schuilplaats. Toen ik het aanbod kreeg om te schrijven voor een opkomend muziekmagazine, Luminous Dash, bleek dit de zinvolle (en logische) opvulling van een leegte die maar bleef knagen. Hoe cliché het ook mag klinken: music was my first love and it will be my last…

We zijn een jaar verder en niet alleen de muzikale ervaringen waren geweldig maar ook het ontdekken van nieuwe omgevingen, het ontmoeten van nieuwe, boeiende mensen. Binnenstappen in een wereld met even grote muziekfreaks als ikzelf voelde als thuiskomen. Ook de onverwacht leuke reacties van lezers maar ook de artiesten droegen bij tot dat fijne gevoel. Van harte bedankt hiervoor allemaal. Het maakt mijn goesting om er samen met het Luminous Dash-team in 2019 extra voor te gaan alleen maar groter.

Hopelijk wordt 2019 een minstens even boeiend, kwalitatief, divers muzikaal jaar als 2018 waarin het talent van eigen bodem schitterde en zegevierde. Laten we hopen dat deze trend zich verderzet. Je kan alvast op Luminous Dash rekenen om jullie op de hoogte te houden!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More