Home Interview HET BEST VAN 2019 : BERT CANNAERTS (NEWMOON).

HET BEST VAN 2019 : BERT CANNAERTS (NEWMOON).

by Bart Verlent

We hebben wat geduld moeten hebben, maar Newmoon bracht dit jaar eindelijk hun tweede album Nothing Hurts Forever uit. Het was het waard om drie jaar te wachten op de opvolger van Space want de band is serieus gegroeid en de nieuwe plaat staat vol topsongs. Hier is het eindjaarslijstje van zanger/gitarist Bert Cannaerts.

(c) Ann Cnockaert

DE BESTE 10 RELEASES (CD/LP/TAPE/EP, 7”) VAN 2019
In willekeurige volgorde:
DIIV – Deceiver
BARONESS – Gold And Grey
DMA’s – MTV Unplugged
LANA DEL REY – Norman Fucking Rockwell
SLOWTHAI – Nothing Great About Britain
FONTAINES D.C. – Dogrel
COMMUNIONS – Flesh and Gore, Dream And Vapor
LINGUA IGNOTA – Caligula
LIAM GALLAGHER – Why Me, Why Not
BLOOD INCANTATION – Hidden History Of The Human Race

HET NUMMER VAN 2019 DAT JOU HET MEEST GEPAKT HEEFT
Boys In The Better Land van FONTAINES D.C. is zo’n nummer dat meteen de toon zet en een band een eigen karakter geeft. Vooral de liveversies hiervan waren meteen een schot in de roos. Fan van de eerste seconde.

DE BESTE INTERNATIONALE LIVE-ACT VAN 2019
BARONESS in Trix was een van de beste dingen die ik in lange tijd nog heb gezien. Voortreffelijke set en een livesound waar iedereen jaloers op kan zijn.  Ik zag deze zomer ook BTS in Parijs en ik denk dat niemand zo’n productie kan evenaren. 

DE BESTE NATIONALE LIVE-ACT VAN 2019
HETZE

(c) : HETZE

WELKE BELGISCHE ARTIEST(E) OF BAND MOETEN WE IN 2020 IN HET OOG HOUDEN
De Antwerpse metalband Bones zou in 2020 een nieuwe plaat gaan uitbrengen. Absolute aanrader voor mensen met een oor voor death metal. Verder hou ik ook zeker Such Beautiful Flowers, Bolt Ruin en High Hi in de gaten. Stuk voor stuk artiesten die volgend jaar zeker coole dingen gaan doen.

Such Beautiful Flowers

NAAR WELKE BAND KIJK JE HET MEEST UIT IN 2020
Ik kan niet wachten op nieuwe platen van DMA’s en Communions. Een nieuw Marching Church album zou mooi zijn maar ik gok dat dat niet gaat gebeuren.  

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More