Home Belgisch GUY KOKKEN (TOKOTA)

GUY KOKKEN (TOKOTA)

by Luminous Dash

Op 2 december in de Kinky Star, en wel op ons eigen festival: Tokota. Nadat we zanger Thomas Mourant aan de tand hebben gevoeld is het nu de beurt aan bassist Guy Kokken.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Het is een enorm cliché én een compleet kutnummer maar : Music was my first love. Als vierjarige zat ik steeds achter de platenspeler van mijn grootmoeder naar klassieke muziek te luisteren. Naar Beethoven, Mozart, Grieg, Chopin, Bach, Tsjaikovski, Prokofjev, Verdi, Vivaldi. Muziek was mijn toevluchtsoord en troost in bange en/of verdrietige dagen. En dat is het nog steeds.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Stars on 45. Wellicht omdat er veel Beatles-nummers verwerkt waren in deze ‘discorockandrollmedleymix uit de lage landen’. Niet veel later waren het Abba, The Beatles, The Kinks, Kate Bush, The Police, Bowie, Sex Pistols, Iron Maiden, The Cure, The Smiths…Vrij eclectisch, I admit.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Dat moet Prince geweest zijn in 1987, in het sportpaleis tijdens de Sign Of The Times-toer.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Ik heb mijn vinger al lang niet meer zo stevig aan de pols als twintig jaar geleden en ik luister ook te weinig naar de radio om als eerste nieuwe hippe stuff te ontdekken. Dus ik kan jullie écht niet verklappen welke parels er nu onder de grond liggen te rijpen. Maar ik ben wel onder de indruk van de nieuwe Douglas Firs. En ik wil ook wel wat reclame maken voor de Aalsterse scène : The Mary Hart Attack heeft een toffe plaat uit en misschien dat The Bordershow binnen afzienbare tijd ook wel eens met iets fijns afkomt.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Dat moet dan wel Jesus Christ Superstar zijn. Geen idee meer hoe ze eruit ziet, maar ik herinner me wel dat ik er drie uur naar heb zitten staren toen ik op LSD aan het trippen was.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
Mush van Leatherface uit 1991. Voor mij een mijlpaal in de punkmuziek.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Goh…ik denk niet dat dat bestaat…overgewaardeerde platen. Les gouts et les couleurs ne se discutent pas. Ik gun iedereen zijn muzieksmaak, ook al trekt die op niks.

Welke plaat doet jou wenen?
Boys Don’t Cry van The Cure.  Neen, serieus…ik vind It’s a Wonderful Life van Sparklehorse wel ontroerend goed. En ik vind Shipbuilding van Elvis Costello ook enorm pakkend. Het zal wel te maken hebben met dat trompetstukje van Chet Baker.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Ik zou eens in de huid van mijn vrouw willen kruipen om te zien of het wat meevalt om met iemand als mezelf samen te zijn. En ook om eens te checken hoe het voelt om borsten te hebben.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Nog niet zo lang geleden in de Vooruit op Hindu Nights… Klik gewoon op Thomas Mourants verhaal.
Copyright foto: Patsie Borgers

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More