Home Belgisch DION KLAASSEN (TOKOTA)

DION KLAASSEN (TOKOTA)

by Luminous Dash

We kunnen het niet genoeg herhalen, en we zullen het  blijven doen, maar op 2 december ben je maar beter in de Kinky Star voor het Luminous Dash-festival. Op de affiche: Indians, Heisa en Tokota. In die laatste band speelt Dion Klaasen en wij hebben onze tien vragen op de man afgevuurd…

Welke rol speelt muziek in je leven?
Ik ben opgegroeid in de muziekwinkel die mijn vader openhield, waar ik op zaterdagen als klein ventje de nieuw binnengekomen drumstellen in elkaar sleutelde met op de achtergrond altijd wel een deuntje van The Police, Queen, Toto of dergelijke. Ik heb ontelbare keren op zondag morgen naar het live concert van Van Halen op videoband gekeken en mee staan springen op Jump. En toen ik ouder werd begon ik samen met mijn broer in bandjes te spelen. Ik heb mij eigenlijk nooit een leven zonder muziek kunnen inbeelden,volgens mij zou ik het ook niet overleven, ik ben gewoon verslaafd.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
The Red Hot Chili Peppers hun eerste plaat uit 1984. En daar ben ik best trots op! Na het zien van de album cover moest hij mee!

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Battles op Dour 2012.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Mammút, een bandje uit Ijsland die sinds hun laatste album ook buiten Ijsland naam aan het maken is. En met een reden! Absoluut de moeite waard.
Wye Oak, Ik kwam de live versie van hun nummer Glory tegen na een nachtje graven op YouTube ik ben nog steeds verliefd op hun sound!
Bèta, een bandje uit het gezellige Heule in West-Vlaanderen. Net bezig maar goed bezig! Post/Stoner rock is de beste manier om hun sound te omschrijven denk ik zelf. Voor de liefhebbers van het iets hardere werk, zeker checken!

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Nevermind van Nirvana.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
Love and Distance van The Helio Sequence.  Eigenlijk een band die ondergewaardeerd is als je het mij vraagt.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
De laatste plaat van Ed Sheeran, overhyped door gillende tienermeisjes. Niet dat ik het niet kan aanhoren, maar na zo’n twintig keer op één dag op hetzelfde radiostation word ik toch lichtjes nerveus.

Welke plaat doet jou wenen?
A Moon Shaped Pool van Radiohead. Gewoon een super mooie plaat.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Kim Jong-Un, om dan een boysband te beginnen met Donald Trump en Vladimir Putin, succes gegarandeerd!

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Zoals Guy ook al zei, Klik gewoon op het verhaal van Thomas Mourant.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More