Home Belgisch 10 LUMINOUS QUESTIONS : DYCE

10 LUMINOUS QUESTIONS : DYCE

by Didier Becu

Met Rewind behaalde hij de tweede plaats in de Rock Rally in 2016, maar Dyce besloot om het alleen verder te proberen. Geen probleem als je talent in huis hebt, en dat heeft Dyce met hopen. Getuige zijn laatste single Uprising die we misschien wel zeer letterlijk moeten nemen, want deze Leuvense jongen zou het wel eens zer veer kunnen schoppen in het rapmilieu. We legden hem onze tien luminous questions voor!

(c) Dyce

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is voor mij een manier om mijn visie/kunst uit te drukken. Ik ben zeer gehecht aan deze manier, maar ik hou in het algemeen van dingen creëren. Zolang ik iets kan creëren kan ik mijn leven inbeelden en zo niet bestaat mijn leven uit een weg te zoeken naar creatie. Ik ben bijvoorbeeld heel veel bezig met grafisch ontwerp, ik maak ook alle cover arts zelf. Ik ben veel aan het leren over video en fashion. Er zijn genoeg manieren om mijn kunst uit te drukken en op dit moment ben ik gehecht aan muziek.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Nooit een platenspeler in bezit gehad. Mijn eerste cassette was de soundtrack van een oud Russisch kinderfilmpje. Dat komt omdat mijn moeder Russisch is. Tot de dag van vandaag luister ik af en toe naar die soundtrack. (Падал прошлогодний снег)

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Sampha. Hands down is de beste performance die ik tot nu toe gezien heb. Hij bracht zijn album, maar op een helemaal andere versie dan op de cd. Zonder weinig te hoeven zeggen kreeg hij het publiek muisstil. Ook wil ik graag Tory Lanez vermelden.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Michael Jackson. Misschien het ‘corny’ antwoord, maar ik heb echt jaren de video’s van Michael bestudeert en nagedaan.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Beerbongs & Bentleys van Post Malone. De hoes van de plaat, niet van de cd. Ik hou van surrealisme, de cover lijkt heel simpel maar je kan er uren naar kijken.

Beerbongs & Bentleys van Post Malone.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Sadness And Sorrow van de Naruto-soundtrack. Dit liedje heeft een soort van nostalgische waarde, ik heb er ook eens iets persoonlijk op gecreëerd en het raakt mij. Het weerspiegelt het gevoel van pijn en verlies.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Ondergewaardeerd: Rewind – MAD
Overgewaardeerd: Jaden – ERYS

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Ik denk freestylen on stage met KRS-ONE*.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Vocal warm ups. Meestal zet ik ook een hyped song op en ga ik even springen met een handdoek op mijn hoofd.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Ik weet niet waarom, maar wanneer ik val, dan val ik superraar. Het ziet er vreemd uit. Dus waarschijnlijk was vallen op stage gênant (gebeurt wel vaker).

Facebook
Instagram


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More