Home Concerttip ZANIAS + BUZZ KULL + FIGURE SECTION, Brussel, La Bodega (08/06/2019)

ZANIAS + BUZZ KULL + FIGURE SECTION, Brussel, La Bodega (08/06/2019)

by Nel Mertens

Fantastique.Nights zorgt opnieuw voor een betoverend sterk programma op 8 juni in La Bodega.

Zanias is de coldelektroband van een in Berlijn gevestigde zangeres voor wie muziek haar hele leven is. Na haar studies archeologie en antropologie liet ze de academische wereld achter zich en stortte ze zich helemaal op de muziekwereld. Naast zangeres is ze ook performer, producer en dj met een eigen platenlabel en oprichtster van bodymuziekcollecief Fleisch. We kennen haar ook van haar samenwerking met Ryan Ambridge bij Linea Aspera, met Kid Lamar bij Swefelgelb en in co-productie met Lex Akers van Forces. Los van genres of trends richt ze zich op het distilleren van emoties en ritmes, met haar stem als gids. Het resultaat brengt een etherisch rituele EBM-sound die lichaam en ziel bewegen.

De Australische darkwaveband Buzz Kull van monnik Marc Dwyer brengt met donkere vocals een filmische uitbarsting van industrial darkwave, minimal synth en postpunk. Vaak geflankeerd door synths met een heerlijke eighthiessound maakt hij op zijn Europese tournee samen met Zanias ook een tussenstop in La Bodega.

De eerste single Teutonic Knights van het coldwaveduo Figure Section is nog maar enkele maanden oud. Beide artiesten zijn in Brussel gevestigd, maar elk met andere roots. Olivia Carrère is een in Oostenrijk geboren muzikante en actrice. Met de Belgische industrial / techno-activist Yannick Franck (Raum, Orphan Swords) ontdekte ze al snel hun tweeling-achtige muzikale smaak, met als resultaat een dwarrelende elektrosound en zwevende vocals.

Na de optredens zorgen dj’s Hatecraft (Addams Family) en X-Pulsive (Fantastique.Nights) voor een duistere afterparty.

Tickets kan je online bestellen aan € 12,90.

Facebookevent

Zanias: Facebook / Soundcloud / Website

Buzz Kull: Facebook / Bandamp

Figure Section: Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More