Home Festival The National doet een double whammy op PKP19

The National doet een double whammy op PKP19

by Björn Comhaire

The National viert in 2019 haar twintigjarig bestaan en deelt tijdens Pukkelpop de cadeaus zélf uit. Ze sluiten de Marquee namelijk niet één maar twee keer af. Op vrijdag 16 augustus en op zondag 18 augustus. Het gaat om twee verschillende sets maar de band houdt de fans nog graag even in spanning over de precieze invulling.

The National kwam al vier keer naar Pukkelpop: ze debuteerden in 2005 in de Club, drie jaar later speelden ze in de Marquee, in 2010 en 2014 waren er memorabele shows op de Main Stage. Hun album Sleep Well Beast werd vorig jaar nog bekroond met een Grammy in de categorie ‘Best Alternative Album’.

Maak op zondag de borst maar nat, want naast het muzikale erfgoed van The National staat nog meer muziekgeschiedenis op de affiche. De levende legendes Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk van Rage Against The Machine, Chuck D van Public Enemy en B-Real van Cypress Hill tekenen met Prophets Of Rage present voor Pukkelpop. Mét de hits en hun meer recente protestsongs.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More