Home Concerttip SUMMER EVENT Schoten, Park van Schoten (03/08/2019).

SUMMER EVENT Schoten, Park van Schoten (03/08/2019).

by Nel Mertens

Het klinkt erg zomers en kleurrijk, maar op muzikaal vlak serveert Summer Event een duister gevuld podium. Maar dat is niet het enige, want dit evenement biedt meer dan alleen muziek, is gratis én voor het goede doel.

Peggy Raemdonck, die dit event samen met haar zoon en neef voor de tweede keer organiseert, licht toe: “Vorig jaar konden we maar liefst €11 000 aan Kom Op Tegen Kanker schenken. De opbrengst van dit jaar gaat naar het Kinderkankerfonds. Er zijn vier pijlers waar we steevast ieder jaar aan zullen vasthouden: gratis inkom, een mix van een familie- en festivaldag, muziek uit het donkere genre en ten voordele van de strijd tegen kanker.”

Van 12 tot 17 uur kan je er terecht voor de barbecue, summer games (voor de groten) en is er een play area (voor de kinderen) voorzien. Je kan er ook je muziekcollectie uitbreiden door Wool-E-Shop te bezoeken. Inschrijven voor de barbecue (vlees of vegetarisch / €18 voor volwassenen en €16 voor kinderen) kan via deze link. Om 15 uur is er een In Memoriam – moment voorzien voor dierbaren die we aan kanker verloren. Via de website kan je mooie lotuskaarsjes bestellen om dit moment ter plekke licht bij te zetten. Vanaf 17 uur starten de optredens en kleurt de zomer donker.

En dat is meteen verzekerd met de Duitse witch wave rockband La Scaltra die “Find beauty in darkness… or just dance with ghosts” een belangrijke gedachte vindt. Hun nieuwe album The Third Eye is onlangs verschenen, waar de delicate stem van Dae soms een gevoel van veiligheid indiceert en de diepe stem van Aeleth het hart ontmoet.

Daarna is het tijd aan de Belgen. Drie op een rij, meer bepaald. De postpunkband A Slice of Life brengt met een groot gevoel voor eighties, melancholie met een alternatieve rocktwist. Hun album Restless (2018) is er eentje om te koesteren.
Hetzelfde kunnen we zeggen over de laatste plaat van gothrockband Your Life On Hold, My Name Is Legion For We Are Many (2018). Verwacht je aan nummers die de innerlijke martelingen uit, wanneer het leven vastloopt in verdriet en wanhoop. Maar evengoed de verontruste ziel weet te troosten en het verterende gevoel van verlatenheid kalmeert.

Gothrock/gothmetalband Star Industry uit Mechelen ken je wellicht van hun clubhit Nineties (1997), succesvolle albums en binnen- en buitenlandse shows. Laat je overweldigen door de synths, diepe bas en Peters vocals!

Dat ook de headliner overweldigend zal wezen, durven we met vrij veel zekerheid zeggen. De verwachtingen voor Diary Of Dreams zijn hoog, want deze Duitse band rond Adrian Hates speelt ook live ónze dagboeken vol dromen.

Website / Facebook / Facebookevent / Kinderkankerfonds vzw

La Scaltra: Facebook / Website
A Slice Of Life: Facebook / Vi.be
Your Life On Hold: Facebook / Website
Star Industry: Facebook / Website
Diary Of Dreams: Facebook / Website

You may also like