Home Festival Nieuwe namen en start voorverkoop Leffingeleuren

Nieuwe namen en start voorverkoop Leffingeleuren

by Björn Comhaire

Ze hadden al 20 namen aangekondigd en met deze reeks van elf nieuwe namen wordt de line-up almaar beter gestoffeerd.

Charlotte Adigéry @ Trix (c) Björn Comhaire

Leffingeleuren profileert zich al jaren nadrukkelijk als ontdekkingsfestival. Toch staan er ook bekendere bands op het programma. Raketkanon wordt de headliner op vrijdag en Brutus die op zaterdag. Beide bands zetten met de release van hun respectievelijk derde en tweede album een flinke stap voorwaarts en groeien daarmee uit tot vaste waarden in ons muzieklandschap.

Ook een pak jonge Belgische talenten worden toegevoegd met Charlotte Adigéry, uit de stal van de Dewaele-broers (Deewee), Peuk, de Limburgse neo-grungeband en Susobrino die zijn latin-roots als field recordings verknipt tot een uiterst dansbaar geheel. The Germans draaien al een tijdje mee en blijven immer eigenzinnig en compromisloos, ook op hun vijfde plaat Sexuality.

Ook internationaal komen er een paar mooie namen bij. The Soft Moon is de bekendste. Deze postpunk annex new wave band maakte met Criminal zijn beste plaat tot nu toe en komt deze exclusief op Leffingeleuren voorstellen. Rizan Said is de Syrische zelfverklaarde “King Of The Keyboard” die naam en faam verzamelde aan de zijde van Omar Souleyman. Peaking Lights heeft een volledig eigen stijl ontwikkeld, tussen psychedelische pop, dub en disco in. Gravelroad speelt blues in de stijl van RL Burnside en Jordan Mackampa zou weleens de nieuwe Michael Kiwanuka kunnen worden. 

Vandaag start ook de echte voorverkoop met dag- en weekendtickets. De verkoop van (goedkopere) Early Bird weekendtickets is intussen afgelopen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More