Home Concerttip Metalheads komen naar ALCATRAZ! Waarom? Hierom!

Metalheads komen naar ALCATRAZ! Waarom? Hierom!

by Nel Mertens

Dat we gerust ook onze minder-metalminded-vriendjes mogen meenemen is een evidentie natuurlijk, maar Alcatraz blijft dé place-to-be voor metalliefhebbers. Ook dit jaar bieden ze een sterke, gevarieerde affiche om op 9, 10 en 11 augustus Kortrijk op zijn grondvesten te laten daveren. Wij wierpen alvast onze metaalharde blik op de meer dan goedgekeurde affiche!

Voor wie zijn klassiekers wil gezien hebben, zijn er o.a. de Ierse hardrockband Thin Lizzy, de Britse rockers van Uriah Heep en de ondertussen al iets minder nieuwe ‘New Wave Of British Heavy Metal’-band Saxon. Pure nostalgie, maar ook altijd fijn om live te gaan ontdekken of die jarenlange podiumervaring ons metalhart nog steeds harder kan doen slaan! Ook Prong is niet zo nieuw meer, maar deze Amerikanen slagen er met de industrial trash die ze brengen, nog steeds in vernieuwend te klinken.

En iedere dag biedt ook wel een headliner om daar op die eerste rijen te staan. Op vrijdag sluit Opeth af, de Zweede prog-metalband met hun unieke sound. Deels doordat ze er niet voor terugschrikken om aan de ‘klassieke metalsound’ ook akoestishe gitaar of elementen uit jazz, blues en progrock toe te voegen. Daarnaast klinken de vocals van Mikael Åkerfeldt afwisselend in heldere zang of stevige grunts erg sterk.

Ze bewezen het dit jaar meermaals live en we zijn er zeker van dat Amenra op zaterdagnacht (deze keer ook in hun eigen thuisstad) iedereen opnieuw zal meenemen in een diepdonkere post-/doommetalervaring die zo veel meer is dan muziek alleen…

Alcatraz afsluiten gebeurt met Max Cavalera zijn (post-Sepultura-tijdperk) band Soulfly, die garant staat voor een stevig, typerend Braziliaans trashmetalgeluid.

Haar identiteit werd lang verborgen gehouden, maar Amalie Bruun is een dame die je zeker niet mag missen. Met haar Deense folk-/blackmetalband Myrkur verrast ze door een sterke metalsound neer te planten met verbazende screams and shouts, maar evengoed laat ze zich fragiel, akoestisch horen in eeuwenoude volksliederen uit haar thuisland. Uit eigen land willen we ook zeker de Oostendse band Maudlin aanraden, die psychedelische progrock brengt, met een portie doominvloeden.

En laat de combinatie van eventuele katertjes en vroege playtime je ook niet tegenhouden om naar Fire Down Below te gaan luisteren: de Gentse band houdt de focus op de melodie en ijzersterke vocals, maar aarzelt tegelijk ook niet om er geregeld een zweem stoner, heavy psych, 90’s grunge, spacerock en doommetal tegenaan te gooien. Om tegen de middag goed te kunnen starten, raden we ook zeker de stevige sound van Carnation aan. Met verschroeiende deathmetal uit Heist-op-den-Berg zal het wakker worden gegarandeerd vlotjes en aangenaam zijn!

De volledige line-up en programmatie vind je hier en via deze link.

Facebookevent / Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More