Home Festival Leffingeleuren: 4 bands in, 3 bands out

Leffingeleuren: 4 bands in, 3 bands out

by Didier Becu

Op 13, 14 en 15 september is er weer Leffingeleuren. En met zo’n mega-affiche heb je goed nieuws, maar ook al eens slecht nieuws.

Laat ons maar met het slechte beginnen dan zijn we er ineens vanaf. Drie bands hebben hun concert afgezegd. …And You Will Know Us By The Trail Of Death die heel de Europese tour afgezegd heeft omdat de nieuwe plaat niet klaar zou zijn. Ook Crack Cloud schrapt het laatste stuk van zijn Europese tour omdat die dan weer “tijd willen om aan nieuwe muziek te werken”. En omdat N0v3l mee was op tour met Crack Cloud, gaat ook die tour niet door.

Maar dat goed nieuws dan? Jawel, vier bands komen erbij: The Blinders, Trash Kit, Pink Room en Jacobin.

Het Gentse trio Pink Room met drummer Jelle Lefebvre, gitarist Glenn Janssens en zanger/bassist Bart Cocquyt voorstellen op Luminous Dash doen we niet meer. Gewoon rock ’n roll op zijn smerigst. Voilà.

Jacobin is de winnaar van de TAZ Jong Muziek-wedstrijd, en dat is het soloproject van Jasper Segers die we ook kennen van Jaguar Jaguar en Sylvie Kreusch.

Trash Kit is dan weer het nieuwe snoepje van de Britse pers. Een verdiende hype die ze op zak hebben door postpunk en Afrikaanse invloeden samen te brengen. X-Ray Spex en The Raincoats zijn raakpunten.

The Blinders komen uit de buurt van Manchester die net hun debuut Columbia uit hebben. Referenties zijn Iggy Pop, Nick Cave, Led Zeppelin en een zanger die op Jim Morrison lijkt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More