Home Concerttip Watchoutforthegiants stelt nieuw album voor op Les Nuits Botaniques

Watchoutforthegiants stelt nieuw album voor op Les Nuits Botaniques

by Nel Mertens

Vier jonge mannen die groot werden met indierock en daar zelf kunstzinnig aan de slag mee gaan. Watchoutforthegiants is een viertal uit Gent en Ninove, dat in 2019 in de Humo’s Rock Rally finale belandde. Na een sterk mini-album Extended Play (2018) waarvan enkele tracks als None Of It en Taking Back Time nationale airplay kregen op Radio 1, StuBru en Radio Willy, hebben ze een nieuw album klaar.

Hun sterkte? Ze weten catchy melodieën neer te zetten die ze in balans brengen met hoekige complexiteit. Daarnaast hebben ze een grote man achter hun kleine synths staan, die de edgy bochten in de verf zet.

Watchoutforthegiants stelt zijn nieuwe album Quality Content twee keer live voor aan het publiek op een releaseconcert in de Botanique in Brussel op 11 en 12 september, gevolgd door hun labelmaatjes Girls In Hawaii.
“Het constante evenwicht tussen leven in een sterk gedigitaliseerde wereld en de meer organische en menselijke benadering van de nummers vormen de voedingsbodem voor een meer poppy en speels tweede album”, laat het Belgische indielabel 62TV Records weten.

Quality Content verschijnt op 17/9 digitaal en in beperkte oplage ook op vinyl en kan je reeds voorbestellen via info@62tvrecords.com.

Facebook / Facebookevent / Tickets

You may also like