Home Concerttip Op 30 april strijken Gentse Lokale Helden neer in de stad

Op 30 april strijken Gentse Lokale Helden neer in de stad

by Björn Comhaire

Op zaterdag 30 april krijgen in heel wat Vlaamse steden de muzikale Lokale Helden (een initiatief van VI.BE) een platform om zichzelf aan de wereld voor te stellen. In Gent doen ze dat in samenwerking met de cultuurdienst van de stad. Hieronder vind je een overzicht van wat er die dag allemaal te beleven valt in Gent.

In de Handelsbeurs kan je – onder de catchy naam Lokale Held zoekt expert – als artiest van 13-17u terecht voor een speeddate met mensen uit de muziek industrie (verplicht reserveren doe je hier).

Daarna is het tijd om de stad in te duiken voor heel wat optredens. Een deel ervan werd samengebracht onder de noemer Tournée Minerale.

De Loge @ Ensemble (in het Citadelpark in Gent)
Vanaf 17u zijn er optredens van (in random volgorde): Lieven Devloo, Merle, FTAKKE, Henry Nery, Els Elliot, Bwana, Kasper, Winterfort en Maria Iskariot. Tegelijkertijd loopt er een fijne tentoonstelling met werk van kunstenares Tineke de Coster

Bar Mirwaar
18u – Br!l Duo met gast Ruben Van Cauwenberghe

Asgaard
Vanaf 19u kan je luisteren en kijken naar Aktarum, Sorcières en Hert. Om middernacht volgt er dan nog een fuif!

Kinky Star
Vanaf 20u passeren Haemers, Burning Kross, Dammit en Dr. Green langs het podium

Trefpunt
20u – Aérokorda

Le Bal Infernal
20u30 – TIJL (zanger van Tien Ton Vuist)

Muzikantenhuis
20u30 – The Mothership Acoustic Trio

Het Damberd
21u – Lucy Blue

Missy Sippy
22u30 – Kwame Mulzz & The Band

Daarnaast kan je vanaf 18u in Zaal Goedleven terecht voor een mini-festival met 9 Gentse bands: Fragment, Jacky Jane, The Rescue, Samosh, Ondergrond, WeUsedToWearDickies, Top of Mind, Trivus en Outlander. Ook in Villa Anamma zullen er optredens zijn al zijn ons daar nog geen details van bekend.

Tot slot kan je ook gaan fuiven in BROEI (Opening Broei 2022) en in de Minus One (Lunatik Sound meets Shanai & Dahifi Soundsystem), telkens vanaf 20u.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More