Home Concerttip CONCERTTIP: NEETWAVE Retie (24/10/2020)

CONCERTTIP: NEETWAVE Retie (24/10/2020)

by Nel Mertens

Er zijn zo van die plekken waar het regelmatig donker kleurt in België en Retie – de uitvalsbasis van concertorganisator Dark Balloon – is daar één van. Ook dit jaar vindt daar Neetwave plaats en worden er twee Belgische bands op het podium gezet.

Peter Slabbynck en zijn muzikanten weten met Red Zebra ondertussen meer dan 40 jaar hoe ze een podium inclusief publiek in vuur en vlam moeten zetten. Met een jarige culthit als I Can’t In A Living Room, wordt dit gegarandeerd een feestje. Tijd om stoelen-dans-punk-pasjes te beginnen oefenen.

Daarnaast krijgen we ook een iets recenter project te zien. Skemer is het geluid van Kim Peers en Mathieu Vandekerckhove (Amenra), die vorig jaar hun schitterende debuutalbum Benevolence uitbrachten. Galmende, eigenzinnig knap gestyleerde coldwave!

Dark Balloon en het gemeentebestuur van Retie staken de koppen bij mekaar om dit event in GC Den Dries zo corona-veilig mogelijk te maken. Daarom gaat er dit jaar naast de avondvoorstelling ook een namiddageditie door. De avondeditie is reeds uitverkocht, maar er zijn nog tickets voor de namiddag. In bubbels van 4 kan je zittend aan een tafel