Home Concerttip CONCERTTIP: GELEEN CALLING presents WAVE

CONCERTTIP: GELEEN CALLING presents WAVE

by Nel Mertens

Geleen Calling gaat volledig internationaal dit jaar en daarbij presenteren ze een drievoudige golf aan wave. Op zaterdag 14/12 hult de De Reünie in de Nederlandse stad zich nogmaals een tintje donkerder met Electric Litany, The Spitfires en A Slice Of Life op hun festivalaffiche.

Hoewel ze bij ons al menig podia en harten veroverden, is het voor A Slice Of Life de eerste keer dat ze in Nederland spelen. Een parel uit de Belgische postpunkwereld met de warmmelancholische stem van Dirk Vreys, omringd door sterke muzikanten die het eightiesgeluid groots weten neer te zetten.

Uit Watford (UK) haalden ze The Spitfires naar Geleen. Een band die een pittig scherp geluid poneert, als een smeltkroes van reggae en ska tot punk en soul. Met andere woorden: gepassioneerde, rebelse rock ’n roll voor de liefhebbers van The Clash en The Who.

Als headliner krijgen we de Londense rockwaveband Electric Litany, de band die weigert te plooien voor verwachtingen. Vanuit een liefde voor postrock, synthpop en electronica brengt dit viertal een aparte, zeer esthetische rockwavesound met nummers die zacht raken en hard inslaan…

Na de optredens neemt dj Pet Astaire je mee langs de donkerste deuntjes op de afterparty.

Facebookevent / Website

A Slice Of Life / The Spitfires / Electric Litany

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More