Home Concerttip CONCERTTIP: DARK WINTER FESTIVAL LIÈGE

CONCERTTIP: DARK WINTER FESTIVAL LIÈGE

by Nel Mertens

De kans is groot dat Luik op 18 januari gitzwart kleurt, want de affiche voor het DARK WINTER FESTIVAL LIÈGE in Wanze geeft kleur aan de donkere scene. Twee vrienden die al jaren meedraaien in de goth- en newwavescene organiseren voor de eerste keer dit festival.

Als headliners hebben ze het cold-/darkwaveduo Dageist uit Lille. 2019 bracht voor bassist Frederic Strzelczyk een kersverse dochter, maar ook zanger en componist Davide Schiavoni werd samen met zijn bassist vader, al is het dan van hun nieuwe album Sexy dat ook de voorbije lente ter wereld kwam. Even edgy als melancholisch, maar steeds doordrongen van koude bassen, analoge keys en knappe gitaarriffs.

Ook voor de Belgische electrogothrockers Gerd Van Geel, Ivan Moons, Pieter De Clercq en Ian Lambrechts van The Arch uit Breendonk was 2019 het jaar waarin hun album VIII – XII verscheen. Dé kans om hun eigen, erg diverse sound ook live te ontdekken, want de heren spelen een volledige set deze avond.

De Italiaanse postpunkband Der Himmel Über Berlin, de Zwitserse coldwavepostpunkers van White Coal Addiction, de donkere synthpop uit Charleroi van Kezdown en ook de zelfverklaarde post-shit / britpunk van Eryx London vullen het podium. Wat ons betreft, lijkt dit verdacht veel op muzikale verwennerij voor elke donkere ziel.

Voor de dansers, zorgt dj Gondrand voor een newwave-afterparty.


Facebookevent / Dageist / The Arch / Der Himmel Über Berlin / White Coal Addiction / Kezdown / Eryx London


Tickets kosten 20 euro in voorverkoop en kan je bestellen via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More