Home Concerttip ARBEID ADELT! (40 jaar) & ZOMBIKINI

ARBEID ADELT! (40 jaar) & ZOMBIKINI

by Ann Cnockaert

Exact veertig jaar geleden smeet ARBEID ADELT! zijn eerste single in de ether. Met Ik Sta Scherp schoten Max Alexander & David Salamon (aka Marcel Vanthilt & Jan Vanroelen) meteen raak. Begeleid door een cassettespeler spoten ze een ongehoord ritmisch kabaal de huiskamer in waarin de goede Vlaamse verstaander ook Tupperware brooddozen, een Casio VL-Tone rekenmachine en de Korg MS10 kon herkennen. 

Vier decennia later maakt ARBEID ADELT!  zich op voor een jubileumconcert op 4 september in YAP. Aan de formule tornen ze niet: twee mannen, 1 cassettespeler, een bundel licht-anarchistische, absurdistische teksten én een dampende portie synthpop die de zaal in knalt en waarop het onmogelijk is stil te blijven staan.

Speciaal voor dit exclusieve, eenmalige feestje belooft  ARBEID ADELT! een rist hits als Ik sta scherp, De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen en Pro Vita in snoeiharde originele versies te spelen. Aangevuld met vintage ander werk uit die tijd én ‘gevaccineerd frisse lezingen’ van onder meer Lekker WestersSpannend, StroomNergens Heen50.000 Hi-Hats en Death Disco.

Zombikini is het duoproject uit de Kempen van vader en zoon Vreys.
Enkel electrische gitaren (en af en toe een looper) en zang.Niet de huis-tuin-keuken feelgood covers die je meestal hoort maar muziek vanDirk Vreys is zanger van Cure tributeband “the obsCURE” en van Post-Punk band “A Slice Of Life”
Jarne is bassist van – jawel – “the obsCURE” , gitarist bij Shorty Jetson & The Lefthands en bij het vettig rocktrio G.U.S.T.

Tickets zijn te verkrijgen via : (40 jaar) Arbeid Adelt! & Zombikini | YAP VZW

You may also like