Home Belgisch WINTER GHOST Gent, Sint-Jacobs (27/01/2017)

WINTER GHOST Gent, Sint-Jacobs (27/01/2017)

by Didier Becu

Gent, het mag gezegd worden, is altijd wel in voor iets anders. Noem het de inspiratie die net iets anders is of dat tikkeltje durf dat je nergens anders niet vindt. Neem nu Ghost Winter. In het putje van de winter (de naam is alvast geen leugen) een festival organiseren in hartje Gent. Was het verleden jaar berekoud, dan was het dit jaar weliswaar een pak warmer, maar werden de toeschouwers alsmaar geteisterd door de niet ophoudende motregen. Over weer kun je niets beslissen, over de bands wel. En zoals steeds een zeer divers programma dat was samengesteld door Raveyards, Trefpunt en Afsnis Bij St Jacobs. Noem het maar eentje zonder grenzen. Drie podia: een vrachtwagen voor Trefpunt, binnen in de (droge, maar majestueuze) Sint-Jacobskerk en natuurlijk aan de Afsnis.

© Luminous Dash

Niet aangekondigd, maar daarom niet minder welkom: de Zwitsers van Extrafish. Midden in de regen, dat wel (zelfs midden op straat), maar dat kon de pret niet deren. Folkpop, de Levellers voor jan met de pet. Loonde als starter beslist de moeite!

Over moeite gesproken: Janne Vanneste. Waarom ze onder haar eigen naam speelde en niet als Monskopoli hebben we nog niet meteen door. Maar goed, volgens de presentator van Winter Ghost gaat ze dit jaar sowieso de Rock Rally winnen. En dat vinden wij eigenlijk fijne vooruitzichten. Een song bracht Janne maar, wel een hele lange. Doomy keybaoa