Home Belgisch WHISPERING SONS

WHISPERING SONS

by Didier Becu

Image. Zo heet het debuut van de Whispering Sons. Een plaatwaar heel wat mensen naar hebben uitgekeken. Straf en donker in alle opzichten. In hartje Brussel hadden we een gesprek met Fenne Kuppens en Kobe Lijnen.

Whispering Sons (c) : Karim Hamid

Jullie debuut Image is nu uit. Ik kan me best inbeelden dat de druk op jullie behoorlijk zwaar is geweest. Eens je de plaat hoort, snap je waarom het zo lang duurde, want het gaat om een lp waarover zeer goed is nagedacht. Was het niet moeilijk dat mensen jullie steeds maar bleven vragen wanneer die plaat er eindelijk kwam.
Fenne: Die druk was wel reëel. In ons achterhoofd speelde steeds wel het idee dat het goed moest zijn, maar aan de andere kant hebben we ook de tijd genomen omdat we een plaat wilden uitbrengen die we zelf wilden horen, en niet per se wat het publiek wilde horen.
Kobe: Ik vind niet dat het uiteindelijk zo lang heeft geduurd. Toen onze ep Endless Party uit was, hadden we totaal geen idee van wat er ons te wachten stond op de Humo’s Rock Rally. We hadden geen nummers klaar om een lp op te nemen, en in feite moesten wij helemaal vanaf nul beginnen. En er kroop ook heel wat tijd in de vele optredens die we speelden sinds de finale van de Rock Rally. Traag? Zeker niet, iedereen neemt daar zijn tijd voor, en nog  meer als h