Home Belgisch WATERFRONT: UNDSKYLD

WATERFRONT: UNDSKYLD

by Didier Becu

Psychokrautjazzgrungeloops. Neen, we hebben nog geen slag van de molen, wel is dit de te gebruiken term als je het over de muziek van Undskyld hebt. Op 4 en 5 oktober te bewonderen op het Gentse showcasefestival Waterfront.

Kunnen jullie jezelf eens voorstellen?
Undskyld, scusi, perdon en verschoning voor de onuitspreekbare naam. Wij zijn Undskyld!

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
We zijn vier heel verschillende muzikanten met ervaring in verschillende uithoeken van muzikale genres en van de wereld. De raakvlakken en botsingen maken de band tot wat ze is.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Bestond muziek al voor Willenium? Daarzo ergens.

Door het digitaal tijdperk kwamen we nog nooit zo veel in contact met bands als nu, zodanig dat het moeilijk wordt om door het bos de bomen te zien? Hoe kun je opvallen of denk je dat kwaliteit sowieso komt bovendrijven?
Het landschap is nog steeds aan het wennen aan de grote verhuizing van fysieke releases naar streaming, en tegelijkertijd zijn we de periode al voorbij waarin bands door volgers en likes op Myspace of Soundcloud plots heel groot worden (buiten de Eurotour van Threatin gerekend). Er zijn de voorbije jaren veel geweldige bands verrassend klein gebleven, maar we hebben in België gewoon veel goeie bands, en dat is niet slecht.

Waterfront is een Belgisch showcasefestival. Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek? Heb je bands waarvan we vinden dat we absoluut naar ze moeten uitkijken?
De Belgische muziekscene is vooral vrij groot voor zulk een klein land. En dan nog kennen we belachelijk weinig bands uit Wallonië. Ik ben benieuwd naar de nieuwe plaat van Arabnormal, Barst (ook op WTFF), Annabel Lee, His Trust Fund en Slumberland, It It Anita en MDC III.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou je je mu