Home Belgisch WATERFRONT: OF BLOOD AND MERCURY

WATERFRONT: OF BLOOD AND MERCURY

by Bart Verlent

Het Brusselse kwartet Of Blood And Mercury brengt naar eigen zeggen een mix van darkpop, ghostpop, avant-garde, noir rock met 80’s vibe. Op Waterfront kan je ze aan het werk zien op vrijdag 4 oktober om 20u50 in de Gentse Parnassus kerk.

Kunnen jullie jezelf eens voorstellen?
Wij zijn Olivier en Michelle van Of Blood And Mercury. Wij zijn de twee hoofdrolspelers in deze band die verantwoordelijk zijn voor het concept, de muziek en de teksten. Live speelt Olivier voornamelijk gitaar en is Michelle de zangeres. We worden bijgestaan door David Alexandre Parquier op keyboards en Jonas Sanders op drums.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Olivier: Of Blood and Mercury is een compleet nieuw project, maar gedurende zo een twintig jaar ben ik reeds actief in de invloedrijke Belgische black metalbands Enthroned en Emptiness. Er was voor mij een grote drang om andere muzikale horizonten te verkennen, dus het zal voor mij ook hier niet stoppen.
Michelle: Mijn muzikale reis begon met de doom metalband Serpentcult. Van daar belandde ik steeds een beetje in diezelfde scene, weliswaar met andere acts. Ik wilde al een tijdje iets helemaal anders. In de zomer van 2016 zijn Olivier en ik rustig muziek beginnen schrijven. We hebben een ep met 3 nummers uitgebracht in februari dit jaar. Hierna hebben we de tijd genomen om de juiste mensen te zoeken om mee samen te werken (label, booker etc.). We leggen nu de laatste hand aan de mix van ons eerste album.


Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Olivier: Toen ik vijftien was kreeg ik mijn eerste gitaar. Ik was meteen verkocht aan het spelen in verschillende bands. Als je zo jong bent ben je vrij nonchalant bezig met het ontdekken van muziek, eerder dan het ontwikkelen van concepten. Deze naïviteit maakt het op een of andere manier makkelijker om te genieten van het spelen in bands. Met het voorbij gaan van jaren verandert die passie. Ze werd meer verfijnd en ik wilde me ook wil uitdrukken op andere manieren, via concepten en het schrijven van muziek. Dat doe ik nu ook al jaren, maar nog nooit echt buiten de metalscene.
Michelle: Eigenlijk besefte ik al heel snel dat muziek mijn passie was, als jonge kleuter al. Constant muziek luisteren en zingen (tot grote ergernis van mijn vader) zat er altijd in en ik was erg nieuwsgierig naar ‘andere’ muziek. Ik herinner me iets later nog de “goeie ouwe tijd” van cd’s huren in de bib en cassettes van mijn broer en zus beluisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJBAdslwL1k<