Home Belgisch VINCENT STARWAVER – When Did The Sun Go Down (Eigen Beheer)

VINCENT STARWAVER – When Did The Sun Go Down (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

When Did The Sun Go Down is de nieuwe, geniaal mooie single van Vincent Starwaver. Het is echt een song om duimen en vingers bij af te likken. Meng een grove portie Beatles samen met een scheut Beach Boys, twee eetlepels Grandaddy, een vleugje Flaming Lips en om af te kruiden nog wat Girls in Hawaii, en je benadert deze prachtige single. Het nummer is ongelofelijk catchy, maar zit toch vol subtiele weerhaakjes. Een beetje zoals alleen dEUS dat kan.

Vincent Starwaver is het alterego van Bart Vincent. Met zijn vorige groep Thou maakte Bart zeven platen waarmee hij o.a. in 2004 op het podium van Werchter belandde. De laatste jaren toerde hij de wereld rond als de geluidsman van Melanie De Biasio. Hij zorgde er mee voor dat haar stem klinkt als een samoerai waarbij elke spaarzame noot even raak is. Hij zat ook mee achter de knoppen als producer bij Kapitan Korsakov, Kris Dane en Wardrobe.

Na vele jaren ten dienste van anderen, komt Bart nu naar buiten met zijn eerste soloplaat. Deze Goodnight Honeybun zal verschijnen in april. Na een eerste knappe single Gimme A Reason verschijnt nu When Did The Sun Go Down. Het nummer is opgenomen in het goede gezelschap van Steve Slingeneyer (WWWater en Soulwax), Alan Gevaert (dEUS, Chris Whitley, Chantal Acda) en Serge Hertoge (Sundahl, Lize Accoe).

De intro van When Did The Sun Go Down lijkt zo weg geslopen uit een track van Magical Mystery Tour. Daarna volgt een strofe zo melodieus dat je je al in het refrein waant. Maar éénmaal je echt in het refrein belandt, besef je pas echt, “wow dit is een magisch nummer”. Het meezing-refrein, ideaal bij een roadtrip bij ondergaande zon, blijft alleszins de ganse dag in je hoofd hangen. Halverwege de song volgt een prachtige wending en beland je plots in een andere toonaard.

We hebben weinig met voetbal, maar je kan dit nog het beste vergelijken met een geniale Zinedine Zidane passeerbeweging. Eerst word je op het verkeerde been gezet, en daarna sta je met open mond te kijken hoe vlot en mooi de actie verlegd is. Als climax volgt dan nog de prachtige stem