Home Belgisch TONY VANDENBOGAERDE (MAYWAY RECORDS)

TONY VANDENBOGAERDE (MAYWAY RECORDS)

by Didier Becu

De Belgische scene zit meer dan ooit in de lift en boert meer dan uitstekend. Daar heb je het talent van artiesten voor nodig, maar ook mensen die hun nek durven uitsteken en de muziek willen uitbrengen. Een van die durvers is Tony Vandenbogaerde, oprichter van Mayway Records, het label dat zich met haar compilaties Belgian Nuggets steeds meer en meer in de kijker weet te zetten.

Dag Tony. Laten we het eerst eens over je platenlabel Mayway Records hebben. Wie richt er in 2017 nu nog een label op? Ik veronderstel dat veel mensen je gek verklaren…
Ja, behoorlijk wat.  ‘Dat zal nooit lukken’ of ‘Daar is niets meer mee te verdienen’, krijg ik regelmatig te horen. Hoe meer ik dat hoor, hoe meer het mij motiveert het tegendeel te bewijzen. (lacht)

Het feit dat ze nog bestaan die labels, betekent dat er mensen zijn die er vertrouwen in hebben. Wanneer vertrouw jij een artiest om er mee in zee te gaan?
Vertrouwen? Als de artiest en ikzelf voelen dat we op dezelfde golflengte zitten. Dat weet je doorgaans na één ontmoeting.

Wie zit er zoal op je label en door wat laat je je leiden?
Natuurli