Home Belgisch THE RADAR STATION

THE RADAR STATION

by Didier Becu

Vanavond (7 april) is The Radar Station (nou ja, Brent en Sander) onze tweede gast op Untapped Live Sessions. Een interview met Brent over De Nieuwe Lichting en ja dat virus met de naam corona!

The Radar Station. Jaren zwoegen, maar nu eindelijk de erkenning die jullie verdienen met de overwinning in De Nieuwe Lichting. Dat moet een opluchting zijn, niet?
We zijn er nog steeds niet goed van! Het voelt alsof we een paar jaar aan hard werken en kleine optredens spelen kunnen overslaan door De Nieuwe Lichting te winnen. Het aan de weg timmeren hebben we zeker ook meegemaakt met onze vorige band Barefoot And The Shoes, waarmee we toch 10 jaar actief zijn geweest, maar door onze naamsverandering naar The Radar Station is veel van die moeite verloren gegaan, daarbij komt onze overwinning heel handig van pas!

Jullie zijn perfect geplaatst om hierop te antwoorden. Talloze bands smeken om airplay op de radio, wat niet altijd lukt. Door jullie overwinning is dat bij jullie dus wel gelukt en tja….ook al leven we in Spotify-tijden lijkt airplay op de radio het nog altijd te doen, niet?
Ik denk dat zeker zenders als Studio Brussel een heel grote impact blijven hebben, ik weet ook niet waarom eigenlijk. Misschien omdat we gewoon zijn dat radiozenders de toon zetten qua muziek die hip is op een bepaald moment? Of misschien geven zo een zenders momenteel nog een houvast die mensen makkelijker kunnen volgen, terwijl Spotify zo een overweldigend aanbod heeft waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet.

Subtle Science maakt tegenwoordig het mooie weer in De Afrekening. Ondertussen zo wat jullie lijflied bij jullie fans geworden, diezelfde fans zijn u al aan het likkebaarden voor een eerste lp. Zit die eraan te komen?
Die zit er zeker aan te komen! Normaal stond onze debuutplaat gepland voor september, maar wegens de coronacrisis zijn we nu aan het bekijken wat het beste plan is. We gebruiken momenteel wel deze zeeën aan tijd om de plaat zo perfect mogelijk te maken!

Net als alle andere artiesten kijken jullie op tegen het coronavirus dat alles en iedereen tegenhoudt, wat betekent dit voor The Radar Station?
Zoals gezegd onze debuutplaat die mogelijks wordt uitgesteld, hiernaast vooral het wegvallen van al onze shows in de lente en wie weet ook die van de zomer. Door De Nieuwe Lichting hadden we de eenmalige kans om als kleine band heel veel en grote concerten na elkaar te spelen maar we vrezen dat het momentum binnen een half jaar wat weggeëbd zal zijn waardoor we terug een paar stappen achteruit gaan zetten.

In tijden als deze is men natuurlijk niet echt bezig met de miserie van de mensen uit de culturele sector, maar toch is de impact enorm omdat het een hoge tewerkstelling met zich mee brengt. Hoe reageren jullie collega’s? Gelatenheid of eerder goesting om het enigszins positief aan te pakken?
Ik denk dat mensen in de cultuursector over het algemeen enorm overlopen van energie en positiviteit. Ik voel ook veel doorzettingsvermogen en goesting om te blijven gaan, om er het beste van te maken, kijk naar de Live Untapped Sessions! Maar voor veel organisaties of festivals die maar nipt toekwamen zal dit de doodsteek zijn vrees ik.

We horen termen als “Play Local” of “Ik kies Belgisch”, hoe denk je daar als Belgische band over?
Waarom niet! Er is zoveel geweldige Belgische muziek. Muziek gaat uiteraard over grenzen heen en het is net fijn hoe muziek mensen uit verschillende werelddelen samenbrengt, maar zeker in deze moeilijke tijden kan het geen kwaad om eens te gaan kijken wat voor geweldige groenten onze eigen bodem kan oogsten.

Sommige bands vrezen dat een protectionische houding ons terug naar optredens rond de kerktoren katapulteert. Klopt dat?
Zo een houding is tijdelijk helaas nodig denk ik, de gevolgen ervan zullen we nog een hele tijd voelen, maar alles zal langzaam wel weer worden zoals het was. Het is momenteel een overweging die men moet maken tussen het aantal doden en de economische schade. We gaan sowieso wat van beide hebben, maar de vraag is hoeveel men er economisch voor over heeft om zoveel mogelijk mensen te redden.

En wat gaan jullie doen eens de lockdown voorbij is?
Zoveel mogelijk optreden! Op café gaan! Mensen knuffelen! Leven!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More