Home Belgisch SOUND TRACK/WATERFRONT: ASTER

SOUND TRACK/WATERFRONT: ASTER

by Didier Becu

Aster. Een fonkelnieuw singer-songwritertalent uit Hasselt dat diep gaat. Zo diep dat de rillingen over je lijf stromen als de muziek uit de speakers knalt. We gaan er geen namen op plakken, luister gewoon naar deze jonge kerel zijn muziek en droom (of ontsnap) lekker mee. Aster kan je zien op 4 en 5 oktober op het Gentse showcasefestival Waterfront en hij is ook één van de drie bands die je op het Luminous Dash-feestje op 2 november in de BarBroos kan zien.

Kun je jezelf eens voorstellen?
Ik ben Aster, een jonge singer-songwriter uit Hasselt.

Hoe moeten we jouw muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Vanaf mijn acht jaar heb ik altijd gebuskt. De afgelopen jaren ben ik in cafés en concertzalen in en rond Hasselt en Gent aan het optreden. Zo mocht ik al op het podium van Café Café en NEST spelen. In mei bracht ik mijn eerste ep uit.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Dat ik artiest wilde worden, wist ik al heel snel. Als kind hield ik me graag met eender welke kunstvorm bezig. Maar het besef dat muziek de discipline was waarvoor ik wou gaan, kwam rond mijn veertiende. Niet veel later schreef ik mij in op een kunsthumaniora om daar muziek te gaan volgen.

Door het digitaal tijdperk kwamen we nog nooit zo veel in contact met bands als nu, zodanig zelfs dat het moeilijk wordt om door het bos de bomen te zien? Hoe kun je opvallen of denk je dat kwaliteit sowieso komt bovendrijven?
Tegenwoordig moet je je socials zo up-to-date houden, als je gehoord wilt worden. Vaak vind ik dat niet het meest prettige om te doen, maar ik snap gewoon dat het nodig is. Dus ga ik maar mee met mijn tijd. Er zullen vast veel goede bands ongehoord blijven, omdat ze zich niet bezig willen houden met zelfpromotie op het internet. Sites als vi.be zijn dan weer heel handig om speelkansen te krijgen en opgemerkt te worden in België.

Waterfront is een Belgisch showcasefestival. Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek? Heb je bands waarvan je vindt dat we absoluut naar ze moeten uitkijken?
Die i