Home Belgisch SOUND TRACK: MOODY MAE

SOUND TRACK: MOODY MAE

by Peter De Bruycker

Moody Mae is een hiphopband uit Leuven. Ze omschrijven hun muziek als ‘fusion hiphop’, een kruisbestuiving van heel wat verschillende stijlen. Moody Mae nam op 20/09 deel aan de selecties van Sound Track in De Klinker Club, Aarschot. We legden hen onze vragen voor.

Waar komt de naam vandaan?
Moody Mae verwijst naar een dualiteit die vandaag de dag enorm aanwezig is in onze wereld. Enerzijds is er de ‘Moody-ness’, de immer groeiende drang naar individualisering en toenemende intolerantie in de samenleving. Gestuurd door populistische berichtgeving trekken we ons terug, we sluiten ons af voor alles wat van oudsher niet als ‘de norm’ beschouwd wordt. Daartegenover staat ‘Mae’, als verwijzing naar iemand die je met beide voeten op de grond kan houden, je waardeert voor je sterktes en gebreken en altijd voor je klaar staat met een open en tolerante blik. Een ingesteldheid die we tegenwoordig niet meer als vanzelfsprekend ervaren, maar waar heel wat kracht in schuilt. Net die paradox, vormt de basis voor heel wat van onze teksten.

Hoe kunnen we ons jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Eind 2017 kregen we de kans om deel te nemen aan Rockvonk, het provinciale muziekconcours van Vlaams-Brabant. Grappig, want op het moment dat we geselecteerd werden, waren we nog volop op zoek naar bandleden om onze band vorm te geven. Uiteindelijk slaagden we erin de publieksprijs mee naar huis te pakken. Een fantastische erkenning, zeker omdat we nog maar net bezig waren. Vanaf daar ging de bal stilletjes aan het rollen. Twee jaar en heel wat optredens later sta