Home Belgisch SOUND TRACK : MELTING MALLOWS

SOUND TRACK : MELTING MALLOWS

by Didier Becu

In 2019 haalde Melting Mallows de finale van De Nieuwe Lichting, en deze keer zijn ze ook geselecteerd voor Sound Track. En kijk, niemand minder dan Ayco Duyster markeert hun aan als tip. Op 28 september staan ze in de Jeugdklub TonzenT in Sterrebeek. Eerst nen babbel zoals dat heet!

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
In de 6 maanden dat we zochten naar een bandnaam kwamen we alleen maar op namen van bestaande bands. Op een bepaald moment opende we een reclamemagazine dat toevallig marshmallows verkocht. Toen vonden we het woord “Mallows” leuk klinken maar dat bestond ook al. Na nog een paar dagen kwamen we op het woord “Melting”, zoals marshmallows laten smelten boven een kampvuur. Zo kwamen we op onze naam “Melting Mallows”. Wie is Bishesh? Hij is de jongen waarbij niemand weet hoe je zijn naam uitspreekt. Wie is Brian? Hij is de jongen met een brede glimlach en een geruiten hemd achter de drum.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Bishesh zag in zijn kinderjaren zijn neven muziek spelen. Hij was zo onder de indruk dat hij zelf ook gitaar wou leren spelen. Iets later kocht hij zijn eerste gitaar en begon zichzelf gitaar te leren. Brian wou eigenlijk nooit muziek leren spelen maar leerde al piano en drum voordat hij naar het middelbaar ging. Nu heeft hij de tijd van zijn leven.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Toen we ons eerste optreden samen hadden en er een kerel die we niet kenden uit het niets het podium op sprong en begon te screenen door de mic. Muziek is niet onze passie, maar gewoon plezier hebben.

Wat maakt volgens jullie de Belgische muziekscene uniek, of is die helemaal niet uniek?
In België zijn er veel creatieve en getalenteerde mensen, helaas krijgt niet iedereen de kans om door te groeien. Jullie als reporters kunnen daar waarschijnlijk een beter antwoord op geven. Wij focussen ons