Home Belgisch SOUND TRACK: LEOPARD SKULL

SOUND TRACK: LEOPARD SKULL

by Bart Verlent

Leopard Skull is het soloproject van de Gentse multi-instrumentalist Harm Pauwels. Zijn invloeden heeft hij gehaald bij de late Beatles en de eerste platen van Brian Eno en Foxygen. Zijn sound krijgt het “electic psych sound” label opgeplakt. Zijn debuutalbum is nog maar net verschenen en hij zal een aantal nummers uit spelen tijdens de preselectie van Sound Track op vrijdag 20 september in Zaal Harmonie in Oudenaarde.

Waar komt de naam vandaan en stel je maar eens voor!
De naam Leopard Skull was in eerste instantie gekozen als projectnaam, die kon nog veranderen. Maar omdat ik in mei 2014 met slechts drie demo’s plots geselecteerd werd bij een Vi.be-wedstrijd om op Incubate te spelen en plots onder Leopard Skull ‘media-aandacht’ kreeg, heb ik hem gewoon gehouden.

Hoe moeten we jouw muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Ik ben in bands beginnen spelen op mijn 14 jaar. Tijdens de voorbije 10 jaar zijn er heel veel projecten gepasseerd waaronder Rad Dogs en Voodooland. Tot ik in 2014 besloot om thuis muziek te maken op mezelf. Van het één kwam het ander en in september komt op deze manier mijn eerste album Welcome Home, uit.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jouw passie is?
Redelijk vroeg al, mijn vader had altijd wel een cd of een cassette in de auto met The Doors, Steely Dan, Jimi Hendrix, … op. Dus de beslissing was vrij snel gemaakt dat ik op mijn 9 of 10 jaar naar de muziekacademie zou gaan om een opleiding klassieke gitaar te volgen.

Wat maakt volgens jou de Belgische muzieksce